avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tagada paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tagada paternitate

Ma numesc Ana,sunt casatorita in Spania cu cetatean spaniol de 11 Ani, despartita de 10,dar neavand necesitatea de a divorta nu am divorta.
Acum 2 luni am nascut un baietel, in afara casatoriei, nefiind divortata.Consulatul Roman neaga emiterea unui Certificat de Nastere Romanesc .Un apararea lor inicio ver ca Instanta Spaniola sa emita o sentinta un care fostul sot declare ca nu este tatal copilului.Pana aici nici o problema fostul sot nu are retineri de a o face, dar am contratat o avocata si nu stim pe unde sa incepem.La Registrul Civil de aici eu am declarat ca sunt casatorita cu alta persoana nu cu tatal biologic al copilului.
Cel mai recent răspuns: MaryDrop , utilizator 16:38, 26 Aprilie 2024
Pai daca vreti ca instanta spaniola sa emita o sentinta, ar trebui sa intrebati pe cineva de acolo.
Aici e diferit tu mergi cu tatal biologic la Registrul Civil si nu iti pun piedici sa inregistrezi copilul.Avocata nu gaseste pana un momentul de fata dupa legile spaniole ce actiune se poate inteprinde ca fostul sot (de acord)sa declare judiciar ca nu e tatal copilului.Am inteprins actiune de divort dar Consulatul imi spune ca pana nu am o hotarare judecatoreasca asupra fostului sot de ca el nú e tatal copilului di nu pot face inregistrarea copilului.
Nu stim pe unde sa incepem, copilul are certificatul spaniol daar ca trebuie facut cel romanesc.Si ma lovesc de aceeasi piatra
Buna ziua am ace así problema ca Anna 1977. Fostu sot e tot Spaniol si aici nu stiu de ce document am nevoie. In certificatu de nastere fetei imi zic ca e firmat de un judecator, divortu la fel scrie clar ca nu avem copii. Ce act am nevoie din Spania? Unde trebuie sa ma duc?
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2024
MaryDrop, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, certificat de nastere minor neagualina neagualina Buna ziua.am divortat la notar in bucuresti anul trecut.In timpul casatoriei Am dat nastere unui baietel in anul 2009 in spania copilul nu are tata biologic a ... (vezi toată discuția)
Declarare minor din afara casatoriei? Moisa Paula Moisa Paula Buna ziua am o cumatra care debea a nascut de o saptama si nu poate sa ii faca certificat de nastere (anul trecut luna aprilie 2018 a bagat divort de primul ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea divortului din spania helena71 helena71 buna ziua ,am divortat in spania si am mers cu sentinta de divort tradusa si legalizata in romania la primaria din comuna unde a avut loc casatoria , acolo ... (vezi toată discuția)