avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna dimineata . In cazul in care intr-o familie se afla un copil cu probleme medicale ( sindromul down ) se elimina de la mostenire , sau cel care mosteneste averea parintilor are obligatiea de al intretine ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: MaziluG , utilizator 18:31, 17 Martie 2017
Copilul al cui e? Al celor decedați de a căror moștenire întrebați?
Dreptul la moștenire nu e afectat de boala, indiferent ce fel.
Reveniți cu detalii.
Nu se elimina de la succesiune si nici ceilalti care mostenesc nu au obligatia de a-l intretine.
Va fi o persoana care in urma decesului parintilor a dobandit o cota din masa succesorala.
Suntem o familie numeroasa (15 frati), dintre care unul are sindromul down. Inainte de decesul unuia dintre parinti, am stabilit de comun acord (copii si parintii) ca fratele cel mic sa primeasca mostenirea cu conditia sa aiba grija de fratele bolnav. Insa atunci cand s-au facut actele de mostenire, aceasta conditie nu a fost specificata. Actele au fost facute doar in prezenta parintilor si a fratelui mai mic, fara informarea celorlalti copii.
Se mai pot modifica actele, adaugand aceasta conditie? Deoarece mostenitorul nu doreste sa aiba grija de fratele bolnav pe motiv ca nu este trecut in act. Mentionez ca celalalt parinte este inca in viata.
Bolnavul a fost dus la un centru de recuperare, insa in viitorul apropiat v-a fi trimis acasa pe motiv ca s-a recuperat. O parte din pensie i-a fost deja suspendata.
Multumesc.
Daca parintii i-au facut acte fratelui, din timpul vietii, nu se mai pune problema mostenirii. Pentru ca practic, bunul a fost transmis, deci nu mai aveti ce dezbate.
Actele nu se mai pot modifica. Trebuia ca parintii sa mentioneze ce anume doresc, care e vointa lor si se putea incheia un contract de intretinere, al carui beneficiar sa fie fratele bolnav.
Fratele v-a intra in posesia mosteniri, dupa ce v-a muri si al doilea parinte. Parintele nu poate face nici o schimbare in acte?

Alte discuții în legătură

Posibilă pierdere moștenire ? euprotopopescu69 euprotopopescu69 Bună ziua. Mama mea vaduvă împreună cu unicul ei frate căruia i-a fost și tutore pâna acesta a decedat acum aproape trei ani, sunt singurii moștenitori ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune alexandra_moise alexandra_moise doresc sa plec sa lucrez pentru doi ani in afara tarii. parintii mei sunt foarte in varsta, tata 72 cu dificultati de exprimare in urma unui accident cerebral, ... (vezi toată discuția)
Doborarea actului de vanzare cumparare cu intretinere calinflorian calinflorian In 1991 parintii mei i`au facut fratelui act de vanzare cumparare cu intretinere pe 10 ani. In contract se specifica , ca ii intretine prin medicamente , hrana ... (vezi toată discuția)