avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SCOLARIZARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SCOLARIZARE

Buna ziua,
am o situatie mai delicata legata de raport de munca. Adminstratorul societatii doreste sa introduca in contractul individual de munca cat si in fisa postului o clauza prin care sa oblige actuali cat si viitori salariatii ca in momentul in care pleaca din societate sa fie obligat (altfel " sa plateasca"), ca toate invataturile legate de meserie(altfel nu stiu cum sa ma exprim)-adica cum sa lucreze intr-un program informatic, cum sa intocmeasca acte, etc, sa tranmita aceste informatii viitorului salariat, daca nu sa fie obligat la plata???
e cam ciudat dar nu stiu cum sa exprim cerinta.
Care e baza legala prin care se poate face asa ceva, sau prin care ma poate obliga sa semnez asa ceva?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:14, 16 Martie 2017
Nu va pot obliga sa semnati asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre clauzele contractuale incalcate blairy blairy Maine voi avea un interviu la o firma de call center, part time, si am aflat, din forum-uri, ca multa lume pleaca si multa lume vine la firma aceea. Cu privire ... (vezi toată discuția)
Decizii emise de angajator goplanet goplanet Trebuie sa se faca o motivare a deciziilor sau pur si simplu in baza numirii in functia de director si a art.40 Codul muncii si a faptului ca se incearca ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva Alina_Dorina Alina_Dorina Buna ziua, Fratele meu lucreaza la o companie privata ca si Inginer sef de aproximativ 5 luni de zile cu contract de munca pe perioada nedeterminata. ... (vezi toată discuția)