avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda de viteza in depasire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda de viteza in depasire

Buna ziua,

Am fost amendat pentru depasirea vitezei legale cand am depasit un alt autoturism.
Aparatul radar era unul de tip mobil si venea din contrasens, la aproximativ 100 m in fata mea.
Am auzit de cazuri in care Procesul Verbal a fost anulat datorita faptului ca au fost mai multe masini in inregistrare.

Este posibil sa am sanse de anulare pentru acest motiv?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:14, 16 Martie 2017
Politia va prezenta ca proba tot filmul. Faptul ca erati in depasire nu prea va ajuta.

Intr-adevar stiti ceva, radarul nu afiseaza decit cea mai mare viteza depistata, dar, pentru ca pe film se va vedea clar manevra de depasire, credeti ca viteza cea mai mare afisata se va considera a celui depasit ?

Nu spun ca nu ati avea nici o sansa, dar trebuie sa demonstrati asta in fata judecatorului, sa reiasa ca exista altcineva in mod sigur care avea viteza respectiva, foarte mare. Daca sunteti sigur ca nu ati fost in culpa, faceti plingere contraventionala si asteptati sa va vina de la judecatorie proba video, cind o va trimite politia.

Daca vreti sa vedeti cum arata un caz de masini surprinse in acelasi moment, uitati-va la un subiect cu o zi mai vechi pe forum si studiati inregistrarea, mai ales ca e facuta noaptea, in bezna totala, cum spune domnul in cauza. Acolo e loc de interpretare.

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 16 Martie 2017
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie radar danielbav danielbav Azi mi s-a intocmit un PV conform caruia mi s-a comunicat ca am circulat cu 92 km/h, fiind inregistrat de aparatul radar ROM 253. Mentionez ca eu ma situam in ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv viteza! 111mihai 111mihai Buna ziua! In timp ce conduceam autoturismul printr-o localitate, recunosc ca nu eram atent cu ce viteza circulam, am fost oprit de un echipaj de politie. ... (vezi toată discuția)
Model contestatie pv radar CristiBH CristiBH Buna seara Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu un model pentru intocmirea unei contestatii la un proces verbal de amenda pentru depasirea vitezei ... (vezi toată discuția)