avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie radar

Azi mi s-a intocmit un PV conform caruia mi s-a comunicat ca am circulat cu 92 km/h, fiind inregistrat de aparatul radar ROM 253. Mentionez ca eu ma situam in spatele altei masini aflate si ea in depasire in momentul in care aparatul radar m-ar fi inregistrat conform declaratie Agentului de Circulatie. As dori sa stiu daca pot contesta precizia aparatului radar, si in consecinta sa solicit anularea PV. Alte informatii care ar putea fi utile: aparatul radar a inregistat in acelasi timp se pare viteza masinii din fata, viteza masinii mele pentru ca s-au intocmit 2 PV unul pentru soferul masinii din fata si al doilea mie. Nici decum nu cred ca am avut acea viteza.
Cel mai recent răspuns: danielbav , utilizator 15:21, 21 Noiembrie 2019
Daca veti depune plingere contraventionala sunteti indreptatit sa cereti si sa primiti proba video a inregistrarii vitezei dvs. de catre aparatul radar. In principiu aparatul radar inregistreaza o singura viteza, cea mai mare depistata, in anumite cazuri , comutind aparatul in modul FASTEST, se afiseaza vitezele a doua vehicule, cea mai mare si imediat urmatoare. Daca in inregistrare nu e asa, aveti posibilitatea in intimpinare sa contestati proba politiei.
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2019
latka, moderator
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestația pv Ghighie Ghighie Am contestat pv in care se menționează că am circulat cu 108km /h pe un sector de drum de 60, mi-a fost luat caenetul. Am solicitat filmarea in care apare ... (vezi toată discuția)
Viteza max. 66km/h inregistrat de politie ca si 79 km/h szalac szalac Buna ziua, Azi am fost oprit de politia rutiera pentru viteza in localitate. Agentul a explicat ca am circulat cu viteza de 79 km/h inregistrat cu aparatul ... (vezi toată discuția)
Amenda de viteza in depasire Equaliser Equaliser Buna ziua, Am fost amendat pentru depasirea vitezei legale cand am depasit un alt autoturism. Aparatul radar era unul de tip mobil si venea din contrasens, ... (vezi toată discuția)