avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestația pv
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestația pv

Am contestat pv in care se menționează că am circulat cu 108km /h pe un sector de drum de 60, mi-a fost luat caenetul.
Am solicitat filmarea in care apare masina mea, ma deplasăm in coloană pe filmare apar două valori una rep. De T și una de F la inceputul filmarii T are 96 și F are 117 după care prima masina dispare din filmare și rămâne doar masina mea SI T 46. iar F fără nicio valoare. Raportul poliției solicitat de mine spune că litera T din filmare aparține masinii cu viteza cea mai mica și litera F vehiculul cu viteza cea mai mare. Eu mergeam in coloană aveam alte 4-5 mașini în spate ....cum pot dovedi că nu aveam acea viteza( nu o aveam, cand m-am uitat la bord aveam 85km) vezi sa fac apel....cum trebuie să procedez?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 09:20, 24 Octombrie 2018
Da, e adevarat ce sustine politia. Aparatul radar indica in modul standard de functionare viteza cea mai mare depistata, simbolizata cu T. Cind in imagini apar doua masini atunci politia poate comuta aparatul pe modul FASTEST(cel mai rapid) si atunci se afiseaza doua viteze, F, a masinii cu viteza cea mai mare si cu T (target) urmatoarea viteza masurata ca marime. Nu se stie care a cui viteza e, insa se poate observa din film deplasarea relativa intre cele doua masini (se apropie sau se indeparteaza una de alta). Asa e simplu sa-ti dai seama care e mai rapida. Vedeti doar secventele in care apare viteza de 108 km/h, pentru ca acolo s-a facut determinarea exacta si urmariti deplasarea relativa intre masina dv. si cealalta. Puteti cere politiei sa precizeze care masina a luat in considerare operatorul radar, de a activat modul FASTEST, astfel incit sa va considere vinovat. E chiar obligat sa dea raspunsul, pentru ca folosirea acestui mod este doar pentru a decela dintre vitezele a doua masini.

Nu am inteles pentru ce v-a luat permisul, daca a scris in PV de contraventie ca aveati 108 km/h si spuneti ca erati in zona de 60 km/h. Va lua permisul doar daca erati in zona de 50 km/h. Solicitati ca politia sa dovedeasca faptul ca erati in zona de 50 km/h, intrucit articolul 121/1 din HG1391/2006 prevede ca este contraventie doar daca se depaseste viteza fata de o anumita limita. Art. 121/2 spune ca acest fapt trebuie probat tehnic, adica trebuie sa reiasa ca erati in acea zona de limitare de viteza de 50 km/h.

Mai jos puteti citi depsre modul FASTEST, in manualul original al aparatului radar:
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2018
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv radar gabrielcostache24 gabrielcostache24 M.a luat radarul cu 84 km/h unde limitarea de viteza era de 50 km/h ( așa mi-a spus polițistul ) dar eu nu am văzut nici un indicator pe sensul meu de mers ... (vezi toată discuția)
Viteza max. 66km/h inregistrat de politie ca si 79 km/h szalac szalac Buna ziua, Azi am fost oprit de politia rutiera pentru viteza in localitate. Agentul a explicat ca am circulat cu viteza de 79 km/h inregistrat cu aparatul ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am fost surprins de aparatul radar pe raza unei ... LOPY LOPY Bună seara, am fost surprins de aparatul radar pe raza unei localitati , după procesul verbal al agentului cu viteza se 105 km/h. Am făcut acțiune în ... (vezi toată discuția)