avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bonurile de masa intra la baza de calcul a concediului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bonurile de masa intra la baza de calcul a concediului de risc maternal?

Buna ziua !

Doresc sa aflu daca bonurile/tichetele de masa intra la baza de calcul a concediului de risc maternal. cei de la firma la care lucrez afirma ca nu, desi acestea sunt stipulate in contract
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:59, 17 Martie 2017
Tichetele de masa nu intra in baza de calcul a indemnizatiilor pentru concedii medicale deoarece valoarea acestora nu face parte din baza de calcul a contributiei de 0,85% pentru concedii si indemnizatii, contributie pe care o plateste angajatorul, conform legii.

OUG nr. 158/2005:

ART. 10
(1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevãzute la art. 2 se determinã ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pânã la limita a 12 salarii minime brute pe ţarã lunar, pe baza cãrora se calculeazã contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.


Codul fiscal:

ART. 142 - Venituri din salarii și venituri asimilate salariilor care nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuțiilor de asigurări sociale

Nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuțiilor de asigurări sociale următoarele:

r) tichetele de masă, voucherele de vacanță, tichetele cadou și tichetele de creșă, acordate potrivit legii; ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie concreta tichete de masa bea_foris bea_foris Buna ziua, As avea nevoie de referinta la articolele specifice din Codul Fiscal in vigoare pe baza carora tichetele de masa nu sunt incluse in baza de ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei pt concediul medical BuduiAurica BuduiAurica Va rog sa-mi mentionati daca valoarea bonurilor de masa (care sunt considerate venituri si sunt impozitate) trebuie sa fie luate in baza de calcul al ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete cadou moise_anca moise_anca Este legal sa se acorde tichete cadou angajatilor care lucreaza in zilele de sambata si duminica???Sau aceste tichete cadou se pot acorda doar ocazional(Paste, ... (vezi toată discuția)