avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Facultatea nu returneaza banii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Facultatea nu returneaza banii

Anul acesta, prietena mea a fost admisa in cadrul unei facultati din Universitatea Ovidius Constanta, la forma de invatamant cu taxa. La inmatriculare, a achitat 40 procente din taxa, reprezentand 1400 lei, iar in decembrie o transa de 20% reprezentand 700 lei. Ulterior, am observat pe profilul ei ca a fost trecuta la fara taxa. Stiind ca unora dintre studenti li s-au inapoiat sumele, cu o mica perceptie din partea facultatii, am fost si noi in audienta la domnul Rector al facultatii, care ne-a confirmat ca a fost trecuta la fara taxa inca de pe 30 octombrie (verbal). Initial, cei de la secretariat au refuzat ideea de a inapoia banii, insa dupa putina agitatie cu liga studentilor, am reusit sa depunem o cerere. Domnul Prorector, a afirmat ca intradevar, niste bani trebuie restituiti. In cererea pe care am adresat-o, am solicitat inapoierea taxei platite cu conditia ca facultatea sa pastreze banutii pe care ii datorez, respectiv banutii aferenti lunii octombrie ( calculele lor). Saptamana trecuta am fost chemati la departamentul financiar insa deodata, surpriza, nu a venit statul de plata. Am mai asteptat pana astazi insa surpriza din nou, am primit doar 700 lei ( transa platita in decembrie, desi prietena mea era la fara taxa din octombrie- spunandu-ne ca au avut probleme de comunicare intre casierie si departamentul financiar). Cu toate acestea, nu mi se pare corect, avand in vedere ca din aceeasi universitate, alti studenti si-au recuperat toti banii. Colac peste pupaza, acum 5 zile a aparut in ziar un furt de la casieria facultatii (facut de catre casierita) de 200.000 lei noi. Nu stiu daca are vreo legatura insa nu suntem multumiti de 700 lei, fiindca din calculul nostru reiesea pe luna octombrie doar 270 lei pentru facultate iar restul dati studentei. Ma poate indruma cineva, va rog foarte mult? Poate gresesc eu, si ei au dreptate. (ps: in contract nu este nimic de genul acesta precizat)
Cel mai recent răspuns: Arheolog , utilizator 17:02, 16 Martie 2017
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa scolarizare nerecuperata Arheolog Arheolog Anul acesta, prietena mea a fost admisa in cadrul unei facultati din Universitatea Ovidius Constanta, la forma de invatamant cu taxa. La inmatriculare, a ... (vezi toată discuția)
Care sunt drepturile studentului? sorinel_g sorinel_g Buna ziua! Sunt un fost student al Facultatii de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Ovidius, asta deoarece am dorit sa ma transfer la o alta ... (vezi toată discuția)
Recuperare diploma bac Alina Pop Alina Pop Buna ziua. Anul trecut in iulie m-am înscris la concursul de admitere al unei facultăți. Am intrat pe un loc cu taxa, am plătit prima transa de 800 de lei, ... (vezi toată discuția)