avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Birocratia ce obstructioneaza legea !
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Birocratia ce obstructioneaza legea !

Buna ziua ,

Ridic urmatoarea problema : m-am angajat recent la o mare unitate de stat si pt ca indeplineam conditiile legii 76/2002 -privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea fortei de munca -de a primi o prima de incadrare , am facut un du-te vino repetat intre a AJOFM (Somaj ) si unitatea angajatoare , pt. a depune actele necesare .
In final actele trebuiau depuse la Somaj , eliberate fiind de angajator .
Numai ca la unitatea respectiva de stat, m-am lovit de boala grea a birocratiei, si mai rau, a bunului plac, primul obstacol fiind la resurse umane .
Deoarece mi s-a spus de la resurse umane ca nu are cine sa semneze actele fiindca managerul e plecat si mi s-a mai zis ca un document trebuia semnat personal de el (?!), am scris un e-mail catre manager (adresa de e-mail data de pe site-ul oficial ) in care ii explicam situatia –legat de termenul de depunere a actelor , 30 de zile – vrand sa aflu cine poate sa-mi rezolve actele la termen.
Apropiindu-se termenul de depunere –mai era o saptamana –intreband iar la resurse umane, mi s-a reprosat ca as fi facut o mare-mare greseala trimitand acel e-mail , mi s-a spus textual “ cum v-ati permis sa faceti email catre manager ? “ , spunandu-mi ca acesta e considerat drept petitie online , si drept urmare actele depuse anterior de mine vor ramane blocate timp de 30 de zile ,pana la solutionarea petitiei . Adica e-mailul era directionat si catre ministerul de resort, lucru pe care nu aveam de unde sa-l stiu , pe site era mentionat ca adresa pt. managerul respectiv , asta era marea suparare a lor.
Pot sa spun ca am ramas si eu blocat de aceasta intorsatura de situatie , deoarece in acest caz expira termenul de depunere a actelor la Somaj .
Am mai incercat si la secretariat ,unde la fel am fost intampinat cu ostilitate , reprosandu-mi-se acelasi lucru , “gafa” cu e-mailul .
Pare-mi-se ca preocuparea lor principala era alta , orgoliul propriu depasind responsabilitatile de serviciu ,nici gand sa –mi rezolve actele necesare, adica un drept LEGAL al meu, acordat de catre stat .
Eu am depus actele la semnat cu 6 zile inainte de termen , era timp suficient de eliberare a lor (puteam si mai devreme daca nu m-ar fi intors tot ei, pt. motive puerile ).
Vream sa stiu parerea unui avocat daca in acest context conflictual sa zicem, ce as putea invoca legal , ca instanta sa-mi faca dreptate , sau daca se poate face ceva .
Consider ca eu am pierdut niste drepturi banesti legale , din cauza unor factori de decizie care au dat dovada de incompetenta , abuz in functie sau rea-vointa .
Multumesc pt. atentie si rabdare .
Ultima modificare: Joi, 16 Martie 2017
defav, utilizator

Alte discuții în legătură

Angajat fara contract si refuz plata ore lucrate Zuza13 Zuza13 Buna ziua,am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv.Pe data de 8.06.2018 am fost la un interviu pentru un job.Un magazin dintr un mall.Raspunsul a fost ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu mi-a inmanat actele necesare pentru somaj, cum pot rezolva aceasta situatie? maria1503 maria1503 am lucrat intr-o banca pana in data de 14.10.2011 cand s-au inchis agentii si noi am fost dati in somaj, dar nici pana la aceasta data nu am primit actele ... (vezi toată discuția)
Dosarul personal tory_bei tory_bei 1.Are dreptul managerul fara consmtamantul meu sa-mi ia dosarul de personal sa plece cu din unitate? 2.Cine are dreptul sa verifice dosarul de ... (vezi toată discuția)