avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Injurii si calomnie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Injurii si calomnie

Buna ziua,
As vrea sa stiu ce as putea sa fac daca un coleg de serviciu prolifereaza la adresa mea, de regula in lipsa mea, fel de fel de injurii si ma calomniaza fata de ceilalti colegi? Pot deschide actiune in instanta sau care este calea de a-mi apara onoarea si demnitatea. Mentionez ca toatea astea se intampla intr-o scoala.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters241292 , utilizator 10:48, 17 Martie 2017
Da, la instanta civila.
Va multumesc pentru raspuns! Pot cere daune morale sau este o pedeapsa administrativa pentru faptuitor? (nu stiu daca m-am exprimat corect in termeni juridici!)
Puteti cere daune morale pentru prejudiciul nepatrimonial cauzat.
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnia alexis45 alexis45 Calomnia mai este prevazuta de Codul penal?Mai pot depune plangere penala in caz de calomnie? (vezi toată discuția)
Sc poate cere daune morale intr-un dosar penal? florentza florentza Buna ziua, Va multumesc anticipat pentru raspunsuri. Intrebarea este, asa cum reiese si din titlu, daca o societate comerciala, implicata intr-un dosar ... (vezi toată discuția)
Buna seara. pentru incalcarea dreptului la demnitate (prin insulte ... Anton Anto Anton Anto Buna seara. Pentru incalcarea dreptului la demnitate (prin insulte /calomnii/bullying la locul de munca etc) exista vreun termen de prescriere in Codul Civil ... (vezi toată discuția)