avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere si cheltuieli medicale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere si cheltuieli medicale

Buna ziua
Sunt divortata. Am o fetita de 11 ani care are probleme de sanatate. In Romania , i s a pus un diagnostic la un spital, la altul i s a infirmat. Am contactat o clinica din Germania, sa merg pentru doua zile, pentru investigatii complete.
Costul analizelor va fi de 2500 - 3000 euro. Intrebarea mea este daca ulterior pot obliga tatal , in instanta , sa plateasca jumatate din costuri, cu dovada achitarii respectivelor sume. Sau faptul ca plateste pensie alimentara il scuteste de alte cheltuieli suplimentare
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 19:37, 19 Martie 2017
Nu cred ca puteti obliga tatal la mai mult decat a stabilit instanta , mai ales ca e optiunea dvs sa o duceti la o clinica in Germania, cand sunt medici buni si in Romania.
Pe intolerante si alergii chiar nu sunt. Am fost cu fetita , inca de la virsta 5 ani , pe la Cluj , Bucuresti, Iasi .
Există posibilitatea decontării actului medical făcut în altă ţară , dacă există un documnt oficial medical că acea afecţiune nu se tratează în ţară. Ar trebui să vă informaţi.
Dacă în hotărârea instanţei nu se specifică faptul că în afară de pensia de intreţinere lunară, tatăl va suporta şi cheltuieli excepţionale pentru copil, NU are nici o obligaţie.
Ati incercat sa vorbiti cu el, sa negociati?
Incercati decont prin CAS.
Mai intai trebuie sa puteti pleca cu copilul din tara. Daca va este incredintat exclusiv dv., hotararea judecatoreasca de incredintare e suficienta,dar daca aveti autoritate parinteasca comuna, aveti nevoie de acordul notarial al sotului pt.a pleca minorul din tara.
Obligatia de a suporta jumatate din costuri medicale nu este prevazuta niciunde. Doar daca a existat intelegere cuprinsa in hotarare judecatoreasca ori, pur si simplu, va puteti intelege amiabil ca este vorba de sanatatea copilului amandurora.
Sanatate!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare sau domiciliu la...? maxne maxne Am trait intr-o relatie de concubinaj din care am o fetita de 3 ani jumate.Parinti mei sunt stabiliti in Germania si as dori sa merg in vizita la ei.am o ... (vezi toată discuția)
Iesire minor din tara riodan riodan buna ,sunt cumva in ceata....am o fetita care are 10 ani si trebuie sa plece cu clasa intr-un turneu de dans in strainatate...acuma problema e ca sunt ... (vezi toată discuția)
Scoatere din tara minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua ,as avea o intrebare : sunt divortata din 2010 si am o fetita de 7 ani si jumatate ; la divort fetita mi-a fost incredintata prin hotarare ... (vezi toată discuția)