avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie + grupa a II-a
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie + grupa a II-a

Buna ziua!! am tot cautat pe internet si iata-ma ajunsi la dvs pe forum. Am si eu nevoie de cateva lamuriri, si cred ca dvs ma puteti ajuta.. Mama mea a lucrat la o interprindere de stat, care acum nu mai exista... ca mai toate din tara asta. Din calculul facut de pe cartea de munca i-a reiesit ca si cum ar fi vechime vreo 12 ani si 5 luni de munca... Mentionez faptul ca mama a facut intrerupere la locul de munca in perioada in care a nascut, si anume de 3 ori, avand 3 copii. Intrebarea vine asa:
- Se pun la vechime si anii de munca in care a intrerupt pt a ne creste pe noi 3?
- Se pun la vechime anii de grupa a II-a intre 1995-2001 ? si daca DA, cu cat se adauga la vechime peste cei 12,5 ani , pentru ca doamna e la Ghiseul Casei de Pensii mi-a spus ca anii de grupa a II-a se adauga la vechime daca nu ai ajuns la cei 15 obligatorii pentru pensie.. e Adevarat?
- Se pun la vechime si anii in care a fost data in somaj, pentru ca asa reiese in cartea de munca notati ca si cum ar fi fost si in somaj o perioada..?
- Conform cartii de munca o perioada de 1 an si 2 luni Interprinderea nu ar fi livrat contributii la asigurari sociale, acesti 1 an si 2 luni se pun le vechime??
Astept cu interes un raspuns, si va doresc o zi cat mai frumoasa sa aveti!!

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata sau pensie anticipata partiala fratiloiulenuta fratiloiulenuta mama mea ;nascuta 17 01 1960.are vechime curata 33 ani 6 luni si 7 zile ,25 ani 7 luni si6 zile grupa a 2 , 1 an si 8 luni somaj ;;la ce varsta poate iesi la ... (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie? elena banisor elena banisor buna seara am o intrbare sper ca cineva sa citeasca sa primesc un raspuns Am 59 ani si 7 luni am lucrat la Filatura de Bumbac ( Central industrie ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate davidtoni davidtoni Buna seara, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1. Daca am avut adeverinte care atesta incadrarea in grupa a II-a de munca, in doua perioade ... (vezi toată discuția)