avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... daune inundatie apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

daune inundatie apartament

Buna ziua!
Am inundat pe vecinul de dedesubt - niciunul dintre noi nu avem asigurare - si imi solicita daune de 100 milioane lei vechi. Mi-a spus cineva ca exista o lege care spune ca suma maxima ce poate fi acordata de instanta este de 50 de milioane lei vechi. Este adevarat? La ce sa ma astept? Ce ar trebui sa fac, mai ales ca suma solicitata este exagerata in raport cu daunele produse? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: stefanatintea , utilizator 16:15, 17 Martie 2017
Daca va oferiti sa ii reparati daunele produsele vecinul nu poate refuza si sa spuna ca face el cu cine vrea iar dvs sa ii platiti.
Apelati la o firma specializata in zugraveli (si ce mai a fost afectat, parchet ,etc) sa faca o evaluare a costurilor remedierii daunelor.
Ati facut o constatare dupa inundatie? Ce daune au fost produse?
Multumesc pentru raspuns! Daune s-au produs intr-o singura camera: doi pereti, parchetul, covorul si partial corpuri de mobilier. Nu s-a facut nici o constatare dupa inundarea apartamentului pentru ca am lipsit din localitate la momentul respectiv - deja au trecut aproape doua luni de la eveniment. Eu m-am oferit sa platesc materialele si mana de lucru daca vrea sa lucreze cu o firma specializata pentru renovare, dar refuza. Solicita doar suma amintita.
Ultima modificare: Vineri, 17 Martie 2017
stefanatintea, utilizator
Il notificati in scris ca sunteti dispusa sa il despagubiti numai in baza unui deviz realist si a unei constari a asociatiei facute la data respectiva. De unde aveti certitudinea ca dainele au fost produse de inundatie si nu erau deja deteriorate.
Sa se duca in instanta.
Multumesc mult pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartamente cu polita de asigurare cocos 44 cocos 44 Apartamentul meu este asigurat prin polita la una din firmele existente;din pacate, in ultimii ani am suferit mai multe inundatii de la apartamentele ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de asigurari passat52 passat52 BUNA ZIUA.AM SI EU O PROBLEMA CU FIRMA DE ASIGURARI.IN URMA UNEI INUNDATII PROVOCATE DE VECINUL DE DEASUPRA MEA,AM SOLICITAT AJUTORUL UNOR FIRME DE CONSTRUCTII ... (vezi toată discuția)
Am inundat vecinul de jos TroAndrei TroAndrei Buna ziua, am si eu o situatie si as vrea o lamurire in cazul meu. Anul trecut am inundat un vecin de sub mine, inundatia a avut loc binnenteles in periada ... (vezi toată discuția)