avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda contraventionala si dosar penal?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda contraventionala si dosar penal?

Un politist poate sa dea o amenda contraventionala, si in acelasi timp sa poata sa intocmeasca si dosar penal?

Pentru fapta contraventionala careia i s-a aplicat amenda contraventionala, mai poate fi si infractiune?
Adica de 2 ori pedepsit? Si amendat contraventional, si cu dosar penal pt infractiune?
Ultima modificare: Vineri, 17 Martie 2017
_Alin_, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:51, 17 Martie 2017
Este discutabil.
Din punctul meu de vedere nu este conform legii dar daca nu va aparati bine se poate.

Depinde si daca exista sau nu identitate de sanctiune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prietenul meu a fost amendat contraventional, s-a intocmit deja procesul verbal prin care prietenul meu a recunoscut tot, dupa ce a primit amenda, s-a trezit cu o citatie de la acelasi politist cum ca pe numele sau este si un dosar penal pe aceeasi fapta ptr care a fost amendat contraventional.
M-a intrebat daca stiu daca este legal sa fie pedepsit de 2 ori ptr aceeasi fapta, daca este legal sa fie sanctionat contraventional si apoi sa fie si pedepsit prin dosar penal, la care eu nu am stiut ce sa-i raspund, insa i-am spus ca nu e corect ca cineva sa fie pedepsit de 2 ori ptr aceeasi fapta.

Fapta daca este contraventionala, de ce ar mai fi si infractiune?
V-am spus sa se apere bine.
In mod normal nu poate fi condamnat de 2 ori pentru aceeasi fapta.

O fapta insa poate imbraca mai multe forme si sa ajunga si la infractiune in mod diferit fata de sanctiunea contraventionala.
Trebuie studiat dosarul pentru ca nu e asa simplu cum credeti...
Ultima modificare: Vineri, 17 Martie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aceeasi fapta, sanctionata de 2 ori???? niculaucarmen niculaucarmen este posibil ca o fapta sa fie sanctionata de 2 ori ( sanctiune pecuniara si sanctiune complementara) atat cu amenda cat si cu deschiderea unui dosar ... (vezi toată discuția)
Detinere ilegala arma neletala, dosar penal vasileionel vasileionel Buna ziua, in anul 2004 am achizitionat legal o pusca cu aer comprimat din magazinul A.J.V.P.S , ulterior legea detinerii armelor a fost schimbata si ar fi ... (vezi toată discuția)
Citatie politie ContSters167221 ContSters167221 Buna ziua . Pe data de 23.08 aflandu-ma in regie am fost amendat de politistii de la sectia Regie cu amenda contraventionala in baza a 2 articole a legii 61/91 ... (vezi toată discuția)