Un politist poate sa dea o amenda contraventionala, si in acelasi timp sa poata sa intocmeasca si dosar penal?
Pentru fapta contraventionala careia i s-a aplicat amenda contraventionala, mai poate fi si infractiune?
Adica de 2 ori pedepsit? Si amendat contraventional, si cu dosar penal pt infractiune?
_Alin_
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Prietenul meu a fost amendat contraventional, s-a intocmit deja procesul verbal prin care prietenul meu a recunoscut tot, dupa ce a primit amenda, s-a trezit cu o citatie de la acelasi politist cum ca pe numele sau este si un dosar penal pe aceeasi fapta ptr care a fost amendat contraventional.
M-a intrebat daca stiu daca este legal sa fie pedepsit de 2 ori ptr aceeasi fapta, daca este legal sa fie sanctionat contraventional si apoi sa fie si pedepsit prin dosar penal, la care eu nu am stiut ce sa-i raspund, insa i-am spus ca nu e corect ca cineva sa fie pedepsit de 2 ori ptr aceeasi fapta.
Fapta daca este contraventionala, de ce ar mai fi si infractiune?
V-am spus sa se apere bine.
In mod normal nu poate fi condamnat de 2 ori pentru aceeasi fapta.
O fapta insa poate imbraca mai multe forme si sa ajunga si la infractiune in mod diferit fata de sanctiunea contraventionala.
Trebuie studiat dosarul pentru ca nu e asa simplu cum credeti...