In primul rand vreau sa laud initiativa acestui forum si vreau sa zic ca deja am gasit mai multe raspunsuri aici decat pe siturile oficiale care trebuiau sa se ocupe de asta. Asa ca iata si nelamurirea mea:
De curand m-am hotarat sa trec in legalitate cu afacerea/hobby-ul pe care-l am. In weekend-uri sonorizez si filmez nunti, banchete si alte evenimente festive. Ideia este ca la un astfel de eveniment castig cam 300-350Euro si am fi doua persoane implicate in aceasta afacere.
Partea nasoala este ca afacerea merge bine numai cam 6-7 luni/an (perioada in care se fac majoritatea nuntilor).
Aici apare problema: avand in vedere ca afacerea nu merge in continu, incasarile nu sunt prea mari, ce merita (financiar vb) sa fac? PFA, AF sau SRL? Care ar fi impozitele si taxele lunare la care sa ma astept? In plus, fiind implicata muzica, ma asteapta taxe suplimentare (stiu eu, uniunea compozitorilor, etc)?
Sper ca am oferit destule detalii pentru a va face o imagine asupra problemei mele, si va rog daca puteti sa ma ajutati.
Raspunsul d/lui Romy este cat se poate de corect.Daca doriti sa fiti in legalitate e bine sa faceti un SRL.Impozitul pe rpofit este de 16% sa dam CEZARULUI cei a CEZARULUI!
PAREREA MEA, umila ce-i drept este sa te gandesti la un srl cu un agajat care srl devine micro deci impozit 3% din ce incasezi+ taxele pentru un salariat care poate fii cu sal. minim si norma de 2 ore pe zi ( adica 83 ron / luna). Mai platesti o taxa pentru drepturi de autor ~ 150000lei pentru cei care difuzeaza mizica ( retaurante, baruri , etc). Pentru o firma care presteaza servicii de natura celor pe care le spui tu, care nu are cheltuieli fff mari cel mai rentabil este impozitul de 3% pe venit.
ca PF sau AF platesti 16% impozit pe proifit!!!nu cerd ca ai cheltuieli atat de mari !!!
sper ca m-ai inteles. daca nu poti sa-mi scri pe mail pentru lamuriri. oricum sa nu fi platitor de tva.
PAREREA MEA, umila ce-i drept este sa te gandesti la un srl cu un agajat care srl devine micro deci impozit 3% din ce incasezi+ taxele pentru un salariat care poate fii cu sal. minim si norma de 2 ore pe zi ( adica 83 ron / luna). Mai platesti o taxa pentru drepturi de autor ~ 150000lei pentru cei care difuzeaza mizica ( retaurante, baruri , etc). Pentru o firma care presteaza servicii de natura celor pe care le spui tu, care nu are cheltuieli fff mari cel mai rentabil este impozitul de 3% pe venit.
ca PF sau AF platesti 16% impozit pe proifit!!!nu cerd ca ai cheltuieli atat de mari !!!
sper ca m-ai inteles. daca nu poti sa-mi scri pe mail pentru lamuriri. oricum sa nu fi platitor de tva.