avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract inchiriere

Buna ziua,
as avea nevoie de un sfat profesional:
eu vreau sa inchiriez o casa pe care proprietarul ar prefera sa o vanda.Cum ar trebui sa procedez, ce clauze trebuie puse, care sa ma ajute, in caz ca dupa o luna de la inchiriere gaseste client pt. vanzare.
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 17:44, 15 Septembrie 2009
contract de inchiriere cu data certa sau inscris in CF, iar noul proprietar va fi obligat sa respecte locatiunea.
Atentie marita,proprietarul prin clauze contractual asumate poate solicita ,in termen de urgenta eliberarea spatiului,de ex pentru a se muta chiar personal.
Instrainarea de catre locator a bunului inchiriat nu antreneaza incetarea contractului de locatiune decat daca aceasta s-ar fi prevazut expres in contractul de inchiriere.Potrivit art.1441 C.civ.cumparatorul bunului este dator sa respecte locatiunea incheiata inainte de vanzare(prin act autentic sau prin act cu semnatura privata cu data certa),dar nu mai mult de 3 ani,daca locatiunea n-a fost facuta opozabila,prin transcriere,tertilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme inchiriere locuinta andyn andyn Buna ziua, am inchiriat o locuinta pentru o perioada de 1 an, achitand in avans chiria proprietarului printr-un contract de inchiriere facut printr-o agentie ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere asupra unei proprietati imobiliare Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Se poate afla daca asupra unui imobil exista un contract de inchiriere... si cam unde se poate verifica acest lucru? In extrasul de carte funciara ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de chirie anamaria007 anamaria007 Buna ziua, Acum o luna am inchiriat un apartament prin intermediul unei agentii imobiliare. Chiria platita in avans a fost de trei luni, plus o luna ... (vezi toată discuția)