avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate

Buna ziua ,m-a numesc Nitu Nicolae sunt din Bucuresti .Am pensie de invaliditate gradul 2 ,stegiul de cotizare 31 ani 6 luni 22 zile .Pana la complectarea stagiului de cotizare de 35 de ani pot plati din mana ,daca da pensia i-mi v-a creste sau nu ? Sunt handicapat accentuat si vreau s-a achit stagiul de cotizare de 35 de ani .Pensia de invaliditate se considera stagiu de cotizare ? Daca da la implinirea vechimi de 35 de ani in campul munci(pana acum am 31ani 6 luni 22 zile)pensia mea v-a creste sau astept pana la implinirea varstei de 65 de ani cand v-a fi recalculata ?
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 19:43, 18 Martie 2017
Deoarece sunteti pensionar nu puteti "cumpara vechime".
Pensia de boala intra la calcularea pensiei de limita de varsta ca stagiu asimilat.
Pensia vi se va calcula la implinirea a 65 ani.
Deoarece nu aveti stagiul complet nu cred ca pensia va creste si se mentine cuantumul si punctajul actual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza de calcul a unei pensii geonicola geonicola Ma numesc Nicolae Gheorghe,nascut la data de 22.07.1959, am 35 ani si 6 luni vechime totala in campul muncii,din care 20 ani si 6 luni,grupa a 2-a de munca. ... (vezi toată discuția)
Am pe cineva care a fost pensionar grad 2 de invaliditate timp ... cristy1110 cristy1110 Am pe cineva care a fost pensionar grad 2 de invaliditate timp de 35 de ani , pina in 2017 , cand a implinit 65 de ani. Pina in momentul pensionarii avea 11 ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie lv din inv Mihail d.Huși Mihail d.Huși Până la data de 06.05.2003 aveam o vechime în muncă , cu tot cu stagiul militar de 22 ani , 6 luni și 29 zile (Total stagiu de cotizare realizat) . De la ... (vezi toată discuția)