In urma unei tranzactii am decis cu reprezentantul vanzatorului sa mi se storneze o suma de bani. Am primit o factura storno pe care scrie ca se vor returna banii prin virament bancar in 2 zile lucratoare. Insa banii nu au intrat, am sunat si mi s-a spus ca vanzatorul nu este de acord si nu mi se vor mai returna. Ce ma sfatuiti sa fac? Are vreo valoarea acea factura? Sa mai astept pana la sfarsitul lunii ? (ma gandesc ca va trebui inregistrata in contabilitate). Multumesc!
Am semnat cu un dezvoltator imobiliar un contract de rezervare al unui apartament intr-un imobil in constructie. Prin acest contract vanzatorul s-a angajat sa imi pastreze apartamentul pana la semnarea antecontractului contra unei sume de bani. In contractul de rezervare scrie ca pierd suma de bani daca nu semnez antecontractul. Intrucat nu am acceptat conditiile din antecontract, iar dezvoltatorul nu a vrut sa negocieze nicio clauza (desi in antecontract scrie ca "am fost de acord cu clauzele pe care le-am negociat"), am hotarat de comun acord sa renuntam la tranzactie, cu conditia sa mi se returneze banii in 2 zile lucratoare prin virament bancar. In acest sens am primit o factura storno, identica cu cea in baza careia am virat banii, doar ca sumele sunt cu semnul minus. Multumesc!
Din moment ce v-a dat factura storno, nu vad de ce nu v-ar da banii inapoi, numai daca potrivit contractului de rezervare, s-a hotarat totusi sa considere suma platita ca penalizare.