Bună ziua,
Sunt cetățean al Republicii Moldova cu dublă cetățenie (am doar certificatul de naștere românesc) și vreau să-mi fac pașaport românesc, dar pentru asta am nevoie de dovada de cetățenie, iar eu nu o am. Actele au fost făcute de tatăl meu care e cetățean român (cu dublă cetățenie). Cum aș putea face rost de dovada de cetățenie?
Mulțumesc mult.
O zi frumoasă!
Copilul nascut dintr-un cetatean roman este cetatean roman, prin nastere. Asta presupune faptul ca tatal dvs. sa fi fost cetatean roman la data nasterii dvs.
Daca el a cerut si primit cetatenia si pentru copiii lui minori, atunci sunteti cetatean roman. Daca nu, nu. Cineva ori are cetatenia romana, ori n-o are, situatii intermediare nu exista. Daca nu ati primit cetatenia romana prin nastere si nu ati cerut-o personal sau parintii dvs. in numele dvs., nu sunteti cetatean roman.
Copil minor
adysora
Buna ziua
Sotia (care este din Republica Moldova, inca nu a dobandit cetatenie romaneasca) urmeaza sa nasca in decembrie acolo.
As vrea sa stiu cum se optine ... (vezi toată discuția)
Cetatenia romana
natico01
Sunt cetateanca a Republicii Moldova. In 2003 tatal meu a depus actele necesare pentru redobandirea cetateniei romane. Alaturi cu actele lui au fost adaugate ... (vezi toată discuția)