avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dublă cetățenie.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dublă cetățenie.

Bună ziua,
Sunt cetățean al Republicii Moldova cu dublă cetățenie (am doar certificatul de naștere românesc) și vreau să-mi fac pașaport românesc, dar pentru asta am nevoie de dovada de cetățenie, iar eu nu o am. Actele au fost făcute de tatăl meu care e cetățean român (cu dublă cetățenie). Cum aș putea face rost de dovada de cetățenie?
Mulțumesc mult.
O zi frumoasă!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:03, 20 Martie 2017
Copilul nascut dintr-un cetatean roman este cetatean roman, prin nastere. Asta presupune faptul ca tatal dvs. sa fi fost cetatean roman la data nasterii dvs.
Ultima modificare: Duminică, 19 Martie 2017
tgeorgescu, utilizator
În cazul în care a redobândit cetățenia mai târziu, ce se poate face?
Mulțumesc.
Daca erati minor in acel moment trebuie sa dovediti ca ati fost trecut pe decizia de primire a cetateniei romane a tatalui dvs.
Adică cu dovada tatălui meu de cetățenie?
Daca el a cerut si primit cetatenia si pentru copiii lui minori, atunci sunteti cetatean roman. Daca nu, nu. Cineva ori are cetatenia romana, ori n-o are, situatii intermediare nu exista. Daca nu ati primit cetatenia romana prin nastere si nu ati cerut-o personal sau parintii dvs. in numele dvs., nu sunteti cetatean roman.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil minor adysora adysora Buna ziua Sotia (care este din Republica Moldova, inca nu a dobandit cetatenie romaneasca) urmeaza sa nasca in decembrie acolo. As vrea sa stiu cum se optine ... (vezi toată discuția)
Cetatenia romana natico01 natico01 Sunt cetateanca a Republicii Moldova. In 2003 tatal meu a depus actele necesare pentru redobandirea cetateniei romane. Alaturi cu actele lui au fost adaugate ... (vezi toată discuția)
Cum poate trece vama un minor? vovasw vovasw eu am facut la copilul meu pasaport strain .Vreau sa ma duc an Rusia.Am s-al pot trece peste granite fara procura de la sot? (vezi toată discuția)