Salutare
Am si eu cateva intrebari pentru cei avizati in domeniu.
In ce conditii pot da in judecata un ziar care a publicat o poza cu mine realizata si tiparita fara acordul meu si care imi aduce prejudicii de imagine?
In continutul articolului respectiv nu se face referire la persoana mea, dar imaginea mea este asociata unor persoane care nu au nici o legatura cu mine.
Merita osteneala sau la fel ca in marea majoritate a cazurilor in tara noastra numai cei cu bani au drepturi?
buna ziua, nu sunt avocata dar din cate stiu eu, daca nu vi-ati dat acordul pentru publicarea pozei, se poate ataca in instanta acest lucru , ar fi bine sa apelati la un avocat, deoarece trebuie urmate anumite proceduri, cerere catre instanta de judecata, la care trebuie atasate dovezile, temeiul legal in care se incadreaza prejudiciul produs, taxe de timbru judiciar si fiscal, trebuie vazut cat trebuie platit pentru acestea , daca va convine suma de bani; eventual sa solicitati daune morale ( suma de bani), sper ca vi-am fost de ajutor cu acest sfat si va urez mult succes in solutionarea aceste cauze.