avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Dreptul la imagine
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Dreptul la imagine

Salutare
Am si eu cateva intrebari pentru cei avizati in domeniu.
In ce conditii pot da in judecata un ziar care a publicat o poza cu mine realizata si tiparita fara acordul meu si care imi aduce prejudicii de imagine?
In continutul articolului respectiv nu se face referire la persoana mea, dar imaginea mea este asociata unor persoane care nu au nici o legatura cu mine.
Merita osteneala sau la fel ca in marea majoritate a cazurilor in tara noastra numai cei cu bani au drepturi?
Cel mai recent răspuns: nicoleta.baciu , utilizator 13:44, 15 Septembrie 2009
buna ziua, nu sunt avocata dar din cate stiu eu, daca nu vi-ati dat acordul pentru publicarea pozei, se poate ataca in instanta acest lucru , ar fi bine sa apelati la un avocat, deoarece trebuie urmate anumite proceduri, cerere catre instanta de judecata, la care trebuie atasate dovezile, temeiul legal in care se incadreaza prejudiciul produs, taxe de timbru judiciar si fiscal, trebuie vazut cat trebuie platit pentru acestea , daca va convine suma de bani; eventual sa solicitati daune morale ( suma de bani), sper ca vi-am fost de ajutor cu acest sfat si va urez mult succes in solutionarea aceste cauze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am aflat recent că am apărut într-o carte. mai precis, într-o ... AliaXa AliaXa Am aflat recent că am apărut într-o carte. Mai precis, într-o poză veche de 30 de ani, care a fost reprodusă într-o carte apărută în 2017. Nu-mi ... (vezi toată discuția)
Dreptul la propria imagine ContSters57553 ContSters57553 As dori sa stiu daca pot da in judecata pe cineva care a postat pe o retea de socializare o fotografie in care apare DOAR copilul meu si la comentariu a scris: ... (vezi toată discuția)
Publicare fotografie fara acordul autorului ioanon ioanon Pot actiona in instanta detinatorii unui site care mi-au preluat/postat o fotografie fara a-mi cere acordul (drept de autor al respectivei imagini)? As avea ... (vezi toată discuția)