Ubi explorari vera non possunt ,false augentur.(Cand adevarul nu poate fi cercetat , sporeste neadevarul ) - Curtius
Temporis filia veritas .( Adevarul este fiul timpului .)-Gellius
No hay cosa que requiera mas tiento que la verdad.(Nimic nu cere mai multa prudenta decat adevarul .)- Gracian
Ergmasin en megalois pasin hadein chalepon.( In infaptuirile mari e greu sa fii pe placul tuturor) -Solon
Ma grdhah kasya svid dhanam ( Sa nu ravnesti averea nimanui )- Ica-Upanisad
Nothing kindles the fire of love like a sprinkling of the anxieties of jealousy. ( Nimic nu aprinde focul iubirii la fel ca stropirea cu nelinistea geloziei .) -Bulwer
Wo der Anteil sich verliert , verliert sich auch das Gedachtnis.(Unde se pierde interesul , se pierde si memoria .)- Ghoethe
"ªi vinu-i bun, şi hora-mi place,
Iar tu Doamne fă-mi ce vrei
Numa' pustnic nu mă face!
Fă-mă floare albă-n luncă
ª-apoi ia-mă şi m-aruncă
Doamne-ntre femei! "
GEORGE COªBUC
"Sa nu uitaţi că eu am primit mai multe de la alcool, decât a primit alcoolul de la mine"
WINSTON CHURCHILL
"Tatăl meu era beţivul oraşului. De obicei pentru unele oraşe nu-i chiar aşa de rău,
dar tocmai New York-ul?? "
HENRY YOUNGMAN
"Un dezavantaj al vinului este că face omul să încurce cuvintele cu gândurile"
SAMUEL JOHNSON
"O sticlă de vin conţine mai multă filozofie în ea, decât orice altă carte din lume"
PASTEUR
"Când bem, ne îmbătam.
Când ne îmbătam, adormim.
Când adormim, nu păcătuim.
Când nu păcătuim, ajungem în rai.
Aşa că hai toţi să ne-mbătam şi să mergem în rai! "
BRIAN O'ROURKE
"Când am citit despre lucrurile rele cauzate de băutură, M-AM LÃSAT DE CITIT"
HENRY YOUNGMAN
"Oamenii de rând trăiesc ca să mănânce şi să bea.
Oamenii de valoare mănâncă şi beau ca să simtă că trăiesc"
SOCRATE
Cugetari culese si impartasite, la batranete, de catre un anonim vesnic tanar. :innocent:
Unele vieti se aseamana cu acele flori care infloresc si raspandesc parfumul lor spre inserare.
Batranetea incepe atunci cand crezi ca poti face toate lucrurile ca si in tinerete, dar le lasi intotdeauna pe maine ...
Cand imbatranesti intri in Epoca Metalelor: dintii de aur, parul de argint si in picioare ai plumb.
Pregatirea pentru batranete trebuie sa inceapa in adolescenta. Daca ai trait fara rost pana la 65 de ani, nu ti se va umple viata de sens numai pentru ca ai iesit la pensie !
Ghioceii de la tample vestesc primavara unei alte vieti.
Lucrurile ar fi mult mai bune daca oamenii batrani ar fi pretuiti tot atat de mult ca si mobila veche.
Cand nu mai ai dreptul sa te numeri printre cei tineri, acestia ti se par dintr-o data foarte necugetati.
Multi considera batranetea un fel de boala de care nu scapa nimeni. Eu prefer sa consider tineretea o boala din care ne revenim de indata ce ajungem la batranete.
Cand prietenii incep sa-ti spuna ce tanar arati, sa stii ca aceasta este un compliment pentru unul care NU MAI ESTE tanar !
Nu ma consider batran. Sunt doar un tanar care sufera de ceva - de batranete !
Batranetea este pretul pe care trebuie sa-l platim ca sa ajungem la intelepciune. =D>
Varsta inimii nu are nimic de a face cu culoarea parului.
Esti exact atat de tanar cat te simti dupa ce ai incercat s-o dovedesti.
Cu cat imbatraneste cineva mai mult, cu atat era un atlet mai bun in tinerete.
"Zilele bune din trecut" erau pe gustul meu: ritmul era mai lent si eu eram mai iute.
Multi oameni se pastreaza inca tineri la saptezeci de ani pentru ca stiu sa rada sanatos de aceia care au imbatranit deja la douazeci.
Pentru cel ignorant, batranetea este ca o iarna; pentru cel intelept ea este vremea secerisului.
Patruzeci este varsta batranetii pentru cei tineri, cincizeci este varsta tineretii pentru cei batrani. (Victor Hugo).
Stii ca ai imbatranit cand lumanarile de pe tort costa mai mult decat tortul.
Un tanar batran va fi un batran tanar. (Benjamin Franklin).
Cei mai multi dintre oamenii obsedati sa-si mai adauge cativa ani la viata ar face bine sa mai adauge si ceva ... viata la anii lor.
La tinerete, zilele sunt scurte si anii lungi; la batranete, anii sunt scurti si zilele lungi.
Esti batran atunci cand la iesirea din camera dusului esti bucuros ca s-a aburit ... oglinda.
Cele sapte varste ale omului: scutece, examene, nebunii, note de plata, retete medicale, internari, testamente.
Nu te plange ca ai ajuns la batranete. La multi li s-a refuzat acest privilegiu.
Daca tot "ai trecut peste deal" de ce nu te bucuri de panorama ? Este mai bine sa fi "peste deal", decat sub el !
Respecta-i pe cei in varsta, gandindu-te ca in curand vei fi si tu unul dintre ei.
Nu-i de mirare ca asa de multi oameni lauda trecutul; atunci erau mai tineri !
Nimeni nu imbatraneste traind, ci doar pierzandu-si interesul in viata.
Cel mai greu lucru cu imbatranirea este ca trebuie sa asculti de copiii tai. :hm:
Nimic n-o face pe o femeie sa se simta mai batrana ca o intalnire cu un chel care, in liceu, era cu doua doi ani mai mic decat ea.
Rugaciune anonima: "Doamne, Tu stii mai bine chiar si decat mine ca am inceput sa imbatranesc. Te rog fereste-ma sa devin prea plicticos in vorbire crezand ca eu am solutia cea mai buna pentru toate problemele din toate discutiile. Nu ma lasa sa cred ca este datoria mea sa ma amestec in toate situatiile tuturor cunoscutilor. Invata-ma sfanta lectie ca s-ar putea sa ma mai insel si eu. Fa-ma intelept, dar nu acru; saritor, dar nu dominant; demn, dar nu arogant, caci as vrea, Doamne, sa-mi pot pastra macar cativa prieteni pana la capat." :tooth:
Primul semn de senilitate este sa crezi ca le sti pe toate.
Sunt la varsta la care daca mi-as indrepta toate cutele si ridurile as avea cel putin 2 metri si jumatate.
Oamenii nu se opresc din joaca pentru ca imbatranesc, ci imbatranesc pentru ca nu mai stiu sa se joace.
Unul din lucrurile dragute de la batranete este ca poti sa fluieri in timp ce-ti speli dintii.
Carcotasilor batrani trebuie sa li se spuna ca printre lucrurile care nu mai sunt "ca pe vremuri", se numara si ei insisi.
Stim ca am imbatranit cand obosim de doua ori mai repede si ne trebuie de doua ori mai mult timp ca sa ne odihnim.