Ubi explorari vera non possunt ,false augentur.(Cand adevarul nu poate fi cercetat , sporeste neadevarul ) - Curtius
Temporis filia veritas .( Adevarul este fiul timpului .)-Gellius
No hay cosa que requiera mas tiento que la verdad.(Nimic nu cere mai multa prudenta decat adevarul .)- Gracian
Ergmasin en megalois pasin hadein chalepon.( In infaptuirile mari e greu sa fii pe placul tuturor) -Solon
Ma grdhah kasya svid dhanam ( Sa nu ravnesti averea nimanui )- Ica-Upanisad
Nothing kindles the fire of love like a sprinkling of the anxieties of jealousy. ( Nimic nu aprinde focul iubirii la fel ca stropirea cu nelinistea geloziei .) -Bulwer
Wo der Anteil sich verliert , verliert sich auch das Gedachtnis.(Unde se pierde interesul , se pierde si memoria .)- Ghoethe
Atunci când îmi zâmbeşti, mă îmbrac în zâmbetul tău.- Betty Marcovici
Zâmbetele sunt sărutările sufletului. - Betty Marcovici
Zâmbetul este fericirea care se află chiar sub nasul tău. - Tom Wilson
Umorul este zâmbetul filozofiei. - Okakura Kakuzo
Nu înceta niciodată să zâmbeşti, nici chiar atunci când eşti trist, pentru că nu se ştie cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău. - Gabriel Garcia Marquez
Zâmbetul este "primăvara râsului". - Stefan Băiatu
Zâmbetul este apanajul, este graiul, este expresia maternităţii. - Balzac
Ridurile ar trebui pur şi simplu să arate numai unde au fost zâmbete. - Mark Twain
Un zâmbet este o curbă care face totul drept - Phyllis Diller.
Zâmbetul şi lacrimile sunt semnele a ceea ce nu poate fi spus. - Vladimir Milak
Intelepciunea vietii
Un batran intelept isi cumpara o casa modesta langa un liceu. Isi petrece primele saptamani in liniste si pace. Apoi incepe anul scolar. A doua zi dupa amiaza trei baieti plini de viata si de entuziasm trec pe strada sa, batand cu veselie in fiecare cos de gunoi pe care-l intalneau. "Muzica" se repeta in fiecare zi pana cand intr-o zi inteleptul batran decide ca este vremea sa actioneze si iese pe strada ca sa-i intalneasca pe "percutionisti" . Ii opreste si le spune:
- Baieti, sunteti foarte haiosi. Imi place sa vad cum va exprimati exuberanta. De fapt, si eu faceam acelasi lucru la varsta voastra. Vreti sa-mi faceti o favoare? Va voi da fiecaruia cate un dolar daca imi promiteti ca veniti in fiecare zi si faceti ce faceti voi de obicei.
Copiii sunt incantati si continua sa faca zgomotul obisnuit in fiecare dupa amiaza. Dupa cateva zile, batranul ii intampina din nou, de data asta cu tristete.
- Baieti, am o veste proasta. le spune: - De acum incolo, va voi putea plati doar 50 de centi ca sa bateti in butoaie.
Zgomotosilor nu prea le convine, dar accepta oferta batranului si continua vacarmul de dupa amiaza. Dupa cateva zile, batranul se apropie din nou de ei:
- Uitati care este problema! spune el:
- Nu mi-am primit ajutorul social inca, asa ca nu va voi putea da decat 25 de centi. Va convine?
- O amarata de moneda de 25? exclama liderul grupului:
- Daca dvs. credeti ca noi o sa ne pierdem timpul batand in butoaiele astea pentru asa de putini bani va inselati! Nici o sansa, prietene. Nu mai venim!
Si astfel batranul s-a bucurat de liniste si pace pana la sfarsitul vietii.
"sa tii tu minte ca nu-i bine sa traiesti in viata fara bucurie...altfel esti tot timpul morocanos si prost dispus, si-ti otravesti sufletul tau, si-i otravesti si pe ceilalti"
"Dimineaţă pierdută"- Gabriela Adamesteanu