Ubi explorari vera non possunt ,false augentur.(Cand adevarul nu poate fi cercetat , sporeste neadevarul ) - Curtius
Temporis filia veritas .( Adevarul este fiul timpului .)-Gellius
No hay cosa que requiera mas tiento que la verdad.(Nimic nu cere mai multa prudenta decat adevarul .)- Gracian
Ergmasin en megalois pasin hadein chalepon.( In infaptuirile mari e greu sa fii pe placul tuturor) -Solon
Ma grdhah kasya svid dhanam ( Sa nu ravnesti averea nimanui )- Ica-Upanisad
Nothing kindles the fire of love like a sprinkling of the anxieties of jealousy. ( Nimic nu aprinde focul iubirii la fel ca stropirea cu nelinistea geloziei .) -Bulwer
Wo der Anteil sich verliert , verliert sich auch das Gedachtnis.(Unde se pierde interesul , se pierde si memoria .)- Ghoethe
Colegilor mei pensionari: Noi nu suntem batrani, suntem doar nascuti mai devreme.
Într-o buna zi voi imbatrani, intr-o buna zi voi muri, intr-o buna zi voi fi data uitarii - Simone de Beauvoir
Sa-ti mentii inima fara riduri, sa fii plin de speranta, amabil, vesel, supus acesta este adevaratul triumf asupra batranetii - Amos Bronson Alcott
Este adorabil atunci când farmecul se combină cu ridurile. Există zori de zi minunați in fericita perioadă de batrânețe - Victor Hugo
Tinerețea este darul naturii, dar bătrânețea este o operă de artă - Stanislaw Jerzy Lec
Am cunoscut un batran care vorbea cu pietrele, fara sa stie ca asta se cheama prozopopee - Valeriu Butulescu
Tara noastra nu are ce face cu tineri imbatraniti; ei ii trebuiesc batrani, multi batrani, insa tineri - Tudor Arghezi
Îmbătrânirea nu este pierderea tinereții ci o nouă etapă de şanse şi de putere - Betty Friedan
La batranete, povara experientei este atat de mare, incat ne tremura picioarele - Valeriu Butulescu
Nimeni nu e mai bătrân decât cei care au uitat să trăiască cu entuziasm - Henry David Thoreau
Îmbătrânirea nu este mai mult decât un obicei prost pe care o persoană ocupată nu are timp să și-l formeze - André Maurois
Un singur examen mai am de trecut: batranetea - Vasile Ghica
Un om care îmbătrânește devine copil din nou - Sofocle
Cand frunzele vitei se zbarcesc si se usuca, ciorchinele este mai dulce si mai rosu - Henri-Frederic Amiel
Este tot timpul de actualitate ca si batranii sa invete lucruri noi, nu numai tinerii - Aeschylus
Un om nu este batran atat timp cat cauta ceva - Jean Rostand
M-am inaltat abia la batranete, precum frunzele, care numai vestede zboara - Valeriu Butulescu
A avea mult inseamna adesea a stapani putin - Tudor Arghezi
Batranetea este verdictul vietii - Amelia Edith Huddleston Barr
Pentru unii, singurul sprijin la batranete este toiagul - Vasile Ghica
Longevitatea nu inseamna deocamdata decat prelungirea batranetii - Vasile Ghica
Obedienţa are o anumită simplitate; nesupunerea presupune o inteligenţă de ordin mai înalt. Orice idiot poate fi supus, şi de fapt numai idioţii sunt supuşi. Persoana inteligentă întreabă întotdeauna: "De ce? De ce trebuie să fac acest lucru? Până când nu voi cunoaşte motivele şi consecinţele, nu mă voi implica în realizarea lui."