Ubi explorari vera non possunt ,false augentur.(Cand adevarul nu poate fi cercetat , sporeste neadevarul ) - Curtius
Temporis filia veritas .( Adevarul este fiul timpului .)-Gellius
No hay cosa que requiera mas tiento que la verdad.(Nimic nu cere mai multa prudenta decat adevarul .)- Gracian
Ergmasin en megalois pasin hadein chalepon.( In infaptuirile mari e greu sa fii pe placul tuturor) -Solon
Ma grdhah kasya svid dhanam ( Sa nu ravnesti averea nimanui )- Ica-Upanisad
Nothing kindles the fire of love like a sprinkling of the anxieties of jealousy. ( Nimic nu aprinde focul iubirii la fel ca stropirea cu nelinistea geloziei .) -Bulwer
Wo der Anteil sich verliert , verliert sich auch das Gedachtnis.(Unde se pierde interesul , se pierde si memoria .)- Ghoethe
10 citate care te vor ajuta să treci peste momentele grele
primite prin e.mail, fiind culese de Consuela Stratulat, 19 Septembrie 2014
1. „Cele mai importante lucruri din lume au fost realizate de oameni care au continuat să încerce și atunci când părea că nu mai există căi de reușită.” – Dalle Carnegie
2. „Cele mai multe eșecuri aparțin oamenilor care nu au realizat cât de aproape de succes erau atunci când au renunțat.” – Thomas Edison
3. „Poate te vei confrunta cu multe înfrângeri, dar nu trebuie să te lași învins. De fapt, s-ar putea să fie necesar să te confrunți cu obstacole, pentru a ști cine ești, din ce poți să te ridici și cum poți să o scoți la capăt.” – Maya Angelou
4. „Dacă ai căzut ieri, astăzi trebuie să te ridici!” – H. G. Wells
5. „Asumă-ți responsabilitatea pentru viața ta. Înțelege că tu ești singurul care te va duce acolo unde vrei. Nimeni altcineva nu o va face.” – Les Brown
6. „Dacă vrei să reușești, dorința pentru succes trebuie să fie mai puternică decât teama de eșec.” – Bill Cosby
7. „Durerea pe care o simți astăzi este forța pe care o vei simți mâine. Fiecare provocare pe care o întâlnești este o oportunitate să crești.” – Autor Necunoscut
8. „Dacă nu poți să zbori, aleargă, dacă nu poți fugi, mergi, dacă nu poți merge, târăște-te, dar indiferent de ce alegi, trebuie să continui să mergi înainte.” – Martin Luther King Jr.
9. „Peștera în care ți-e teamă să intri ascunde comoara pe care o cauți.” – Joseph Campbell
10. „Ai răbdare și fii puternic. Într-o zi, durerea pe care o simți îți va fi de folos.” – Ovidius
* Minciuna presupune studii superioare adevărului.
* Cel mai mult îmi place să mă întîlnesc cu şefii mei care au ieşit deja la pensie.
* Nicăieri nu este mai bine decât în altă parte.
* Un idiot bogat este considerat, în primul rând, bogat. Un idiot sărac este considerat, în primul rând, idiot.
* Cine nu-i iubeşte pe proşti are tare mulţi duşmani.
* Nu poţi muşca apa.
* Problema asta mă depăşeşte, e mult prea mică pentru mine.
* Rataţii, sau plătitorii de rate.
* Politician e unul care strigă. Diplomat e unul care tace.
* Dreptate e asta? Eu alerg şi el ajunge!?
* La egală distanţă între Polul Nord şi Polul Sud se află Interpolul...
* Partea leului o ia leoaica.
* Nimeni nu-i modest degeaba.
* Cele mai mari moşteniri le primesc, de regulă, oamenii bogaţi.
* Cine nu ştie să facă nimic e gata să facă orice.
* O memorie prea bună nu lasă destul loc noutăţilor.
* El e purtătorul de cuvânt. Ea e purtătoarea de cuvinte...
* Vorbim despre sănătate mai ales când suntem bolnavi.
* Prietenul la nevoie te cunoaşte.
* Nici un profesor de logică nu a ajuns prim ministru.
* Un musafir care pleacă este întotdeauna binevenit.
Cand esti mort, nu stii ca esti mort. E greu doar pentru ceilalti ....
La fel si cand esti prost ....
Prostia nu-i doare pe posesori ci pe cei din jurul lor.
Şi totuşi, paradoxal, proştii trăiesc mult pentru că nu sunt doriţi nici pe cealaltă lume.
Dar ce e mai rău e că....au şi două drepturi esenţiale:
- dreptul de a candida;
- dreptul de a vota.
Şi-uite-aşa ne procopsim cu ei pe toate ecranele televizoarelor.
O Doamne !
Mark Twain - Arta ironiei fine, bazata pe cugetari.
-Cel mai usor lucru din lume e sa te lasi de fumat ! Eu , de exemplu , m-am lasat de vreo 14 mii si cateva sute de ori !
-Fiind intrebat "Cum ar fi barbatii fara femei ?", Mark Twain a raspuns: "In primul rand fericiti ! Apoi putini, putini, din ce in ce mai putini !"
-Multe lucruri as fi fost capabil sa inteleg daca nu mi se explicau.
-Tot ce e uman e patetic. Sursa secreta a umorului nu e bucuria ci parerea de rau. Nu exista umor in rai.
-Fa acele lucruri de care te temi cel mai mult si moartea fricii e sigura.
-Hainele il fac pe om. Oamenii dezbracati au deloc sau putina influenta in societate.
-Cumparati pamant pentru ca nu se mai fabrica.
-Ai grija cind citesti carti pentru sanatate, poti muri din cauza unei greseli de tipar.
-Cartile mele sunt ca apa, cartile marilor genii sunt ca vinul, dar din fericire toata lumea bea apa.
-Pastreaza-ti iluziile, dupa ce ti s-au spulberat, mai poti sa existi, dar nu sa traiesti.
-Spune adevarul si atunci nu va trebui, sa tii minte nimic.
-De fiecare data cind esti de partea majoritatii trebuie sa te opresti si sa te gandesti.
-Femeile impart cu noi placerea, ne dubleaza necazurile si ne tripleaza cheltuielile.
-Rasa umana are o singura arma cu adevarat eficienta si aceasta este rasul.
-Majoritatea lucrurilor de teama carora era sa mor, nu s-au intamplat niciodata.
-Exista trei feluri de minciuni: minciunile, minciunile sfinte si statisticile.
-E mai bine să taci din gură şi să-i laşi pe ceilalţi să creadă că eşti un prost, decât să vorbeşti şi să înlături orice îndoială.