avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum sa procedez la iesire din tara cu minor (programul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum sa procedez la iesire din tara cu minor (programul de vizita)

Buna seara, am si eu o nelamurire.
Am nascut un baietel sin relatie de concubinaj, l a recunpscut iar de la6 luni ale copiluluo, a plecat platind pensia alimentara cu dovada. La 2 ani ai copilului m a dat in judecata pt obtinerea autoritatii parintesti de catre amandoi si drept luare a copilului la resedinta sa fara prezenta mea in primul si a l 3lea weekend si alte.. facilitati de vacanta.
Instanta insa mi a dat autoritate parinteasca mie ,exclusiv, cu dreptul de a l lua pe copil in programul de mai sus.
Am 3 nelamuriri:
1.tatal are dreptul sa l duca si in alta parte , in alte locuri sau doar la resedinta sa? El nu mi comunica niciodata nimic nici macar dc baiataul este bolnav sau s a accidentat, nu ma suna iar dc vreau sa vb cu copilul in tp ul lui nu mi raspunde sau amana . Deci eu nu stiu niciodata unde eate sau a fost cu el.

2. Daca vrea sa plece cu el din tara , ca excursie,trebuie sa ia acordul meu?

3. Ce trebuie sa fac dc vreau sa ies din tara in vizita,cu copilul, fara sa afecteze zilele de vizita ale tatallui? Trebuie sa i iau acord,sa l instiintez, ce acte trebuie sa intocmesc, il pot lua pe pasaportul meu?
Decizia judecatoreasca si irevocabila este de la data 2013
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nici , utilizator 01:39, 20 Martie 2017
1) Îl poate duce și în alte locuri, însă ar trebui sa știți unde și în ce condiții.
2) Are nevoie de acordul dvs dat la notar.
3)aveți obligația sa ii respectati programul de vizita, va duceți în alea doua săptămâni în care nu are program. Dacă găsii o oferta taman în acele zile, găsiți soluții de comun acord. Îl înștiințați în scris și ii propuneți alt program, poate și în plus.

Copilului ii faceți pașaport separat și nu aveți nevoie de acordul tatălui nici sa ii faceți pașaport și nici sa ieșiți din tara, ieșiți în baza hotararii.
Aveți însă de respectat programul, altfel sunt consecințe penale dacă va face plangere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Martie 2017
gi-jane2, moderator
Va multumesc pt raspuns.
O clarificare la pct 1. Dc nu stiu nimic de copil , nu mi spune nimic despre timpul la el ,cum pot proceda? Este o persoana care mi face multe plangeri fara temei, doar de placere. e o metoda ahartuirii paihologice. Sa se adune la dosar. Nu se poate intretine o discutie spre bine cu dansul . Cum pot peoceda ,ca prin viu grai nu se poate.
Cat sta copilul la el ? De unde stiti ca nu il duce la resedinta sa ? Inteleg ca sta la el cate un week-end, de ce banuiti ca il dati sanatos si a doua zi e bolnav ?
Situatia inteleg ca dureaza de 4 ani ..copilul are 6 ani acum. In astia 4 ani, cum s-a purtat cu copilul, va da impresia ca nu e ingrijit ca e la el ?

Are si vacante ,
Da il duce si in alta parte, locuri pe care nu mi le semnaleaza niciodata, iar acum ca a vrescut copilul aflu de la el.
Tot de la copil aflu de febta, cazaturi, dureri, incidente.
Problema e ca nu mi sunt semnalate .
Spre exemplu a cazut pe gheata si a a lovit la cap, a 2a zi copilul avea dureri de cap, dc nu mi spunea copilul nu aflam, am fost la medic sa ma asigur ca e ok si i am dat mesaj tatlui ca as fi vrut sa mi spuna... si atat.
Lista poate continua. E vb de atitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie cu minor in strainatate (parinti divortati) ContSters231389 ContSters231389 Buna seara. Sunt mama unei fetite de 5 ani, divortata anul trecut. Fetita mi-a fost incredintata spre crestere, prin hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)
Semnatura pasaport minor TudorEmilia TudorEmilia Buna ziua! Am un copil minor in varsta de 7 ani impreuna cu fosta mea sotie. Suntem divortati de 3 ani avem custodie comuna si program de vizita, insa ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara cu minor ContSters274220 ContSters274220 Am un copil de 5 ani si doresc sa stiu daca pot pleca din tara impreuna cu el intrucat voi avea un contract de munca pe perioada nedetarminata. Mi-a fost ... (vezi toată discuția)