avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Raport de evaluare riscuri prifesionale gravida
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Raport de evaluare riscuri prifesionale gravida

Buna dimineata,

Sunt angajata cu contract pe perioada nedeterminata si insarcinata in 7 saptamani.
Lucrez in banca, teoretic de la 8:30 la 17:30, practic de la 8:30 la 19:00 cel putin. Nu am pauza de masa organizata, desi in contract e mentionat o ora... Practic, mananc daca apuc, pentru ca in banca sunt clienti mereu.
Lucrez cu bani, fac incasari, stau tintuita pe scaun pana amortesc.
Am anuntat angajatorul si am primit raportul de evaluare si informarea, eronat completate.
Medicul de medicina muncii nici nu a pasit in agentia in care lucrez pentru a redacta documentele.
A scris lucruri neadevarate:
- munca ortostatica- desi lucrez in pozitie asezat;
- suprasolicitari vizuale- lucrez la PC- dar a uitat sa mentioneze ca sunt supusa streului auditiv (masina de numarat bani, bancomat amplasat in interior, aproape de biroul meu, care tiuie ascutit pret de cateva secunde la fiecare client care il foloseste), si neuropsihic, trebuind sa fac fata nemultumirilor fiecarui client, care mai de care cu alt caracter;
- manipulare greutati nu- cu toate ca la alimentarea bancomatelor car cutiile cu bani, dupa ce in prealabil i-am numarat si asezat corespunzator;
- a bifat ca exista spatiu de recreere, desi acesta lipseste cu desavarsire, sau poate a considerat ca ma pot relaxa in bucataria de 3 mp, ori in toaleta...
Imi recomanda: pastrarea conditiilor actuale de munca, evitarea programului prelungit (imposibil, deoarece eu inchid banca i.preuna cu seful unitatii si trebuie sa astept finalizarea tuturor operatiunilor), evitarea situatiilor conflictuale (nerealizabil, clientii fiind mereu nemultumiti si pusi pe cearta), pauze de 10 minute la 2 ore, in conditiile in care, in mod normal, la instruirea de la angajare s-au recomandat 10 minute la fiecare ora pentru ca lucram la PC...
Ce pot face? Medicul meu imi poate recomanda program redus- recomandare pe care domnul doctor de la medicina muncii sa o accepte?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:35, 19 Martie 2017
Medicul specialist de medicina muncii care intocmeste raportul de evaluare se ghideaza dupa fisa cu riscuri profesionale intocmita de angajator in baza materialului pentru evalurea riscurilor profesionale intocmit la nivelul firmei. Medicul, dupa caz, participa la evaluarea riscurilor profesionale de la locurile de munca/ posturile de lucru si/ sau are la dispozitie intregul material de evaluare a riscurilor profesionale.
Raportul de evaluare a sarcinii este intocmit pentru lucrator, dar in primul rand pentru angajator care are obligatia respectarii recomandarilor medicului specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale, conform prevederilor HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor
-Art. 35 La aplicarea masurilor preventive tehnico-organizatorice la locurile de munca, angajatorii vor tine seama de rezultatele supravegherii sanatatii.
Mentiunile dvs. referitoare la recomandari sunt in competenta de rezolvare a angajatorului, caz in care puteti sesiza in scris angajatorul, cu nr. de inregistrare/ data pentru realizarea la locul de munca/ postul de lucru a recomandarilor medicului specialist de medicina muncii.
O data cu raportul de evaluare, in mod normal, medicul specialist de medicina muncii reintocmeste fisa de aptitudine a lucratorului, in care face si recomandari medicale, in conditiile in care completeaza"apt conditionat" pentru locul de munca/ postul de lucru ..... Puteti contesta raportul de evaluare, avand in vedere prevederile,
-Art. 30 Persoana examinata poate contesta rezultatul dat de catre medicul specialist de medicina muncii privind aptitudinea în munca.
-Art. 31 Contestatia prevazuta la art. 30 se adreseaza autoritatii de sanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti, în termen de 7 zile lucratoare de la data primirii fisei de aptitudine în munca.
-Art. 32 Autoritatea de sanatate publica judeteana sau a municipiului Bucuresti desemneaza o comisie formata din 3 medici specialisti de medicina muncii si convoaca partile implicate în termen de 21 de zile lucratoare de la data primirii contestatiei.
-Art. 33 Decizia comisiei este consemnata într-un proces-verbal si este comunicata în scris persoanei examinate medical.
-Art. 34 Concluzia procesului-verbal este consemnata în fisa de aptitudine, în care a fost precizat rezultatul examenului medical contestat.
Medicul de familie/ medicul ginecolog pot face recomandare de reducere a programului de lucru, dar medicul specialist de medicina muncii este cel care face recomandarea finala catre angajator in conditiile respectarii prevederilor Ordinului comun MS nr. 43/2016 si CNAS nr. 8/ 2016, art.58.
Despre aceste prevederi gasiti informatii suplimentare aici: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am fost programata la medicina muncii, apoi trimisa ... Adelina Dumitrache Adelina Dumitrache Bună ziua! Am fost programata la medicina muncii, apoi trimisa la un medic ortoped, iar în urma recomandărilor medicului ortoped am fost declarata apt ... (vezi toată discuția)
Echipa evaluare ady09 ady09 Cine face parte din echipa de evaluare a riscurilor SSM, daca angajatorul nu are contract cu un doctor de medicina muncii? Poate evaluatorul și angajatorul ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii schimbare loc munca leonardy44 leonardy44 Buna ziua! În urma îmbolnăvirii unui angajat cu o vechime în munca de peste 20 de ani, la același angajator, se poate cere schimbarea locului / postului ... (vezi toată discuția)