avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... miros urat(putoare)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

miros urat(putoare)

Sunt proprietarul relativ nou al unui apart. la tara.Cand m-am mutat (22 dec.2016)le-am spus vecinilor(3 la numar) sa vidanjam decantorul blocului ca e plin (cost 300 ron 4 mc).Na-u vrut, ca nu trebuie-au spus.Acum,cand timpul se incalzeste incepe sa puta.La bloc nu exista asociatie de proprietari. Ce pot face?Cui ma pot adresa?Unde pot face o reclamatie pentru a-i obliga?.

Nu vreau eu sa platesc pentru ei nu stiu ce amenzi...................si nici sa platesc eu vidanja pentru ca ei sunt nesimtiti............................

Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: papiu , utilizator 19:56, 20 Martie 2017
Pai acolo la tara, este tara nimanui? Nu aveti primarie, dispensar, sanepid, politie locala?
Ia incercati pe-acolo sa vedeti ce repede se organizeaza vecinii...
Se poate ?
V-as mai da eu niste sfaturi, dar nu permite forumul (sic).
Ultima modificare: Duminică, 19 Martie 2017
Adam Grecu, utilizator
Adam Grecu a scris:

V-as mai da eu niste sfaturi, dar nu permite forumul (sic).

Sfaturi la obiect se pot da pe MP.;)

La tara dispensarul nu tine loc de directie de sanatate publica, sanepidul este tocmai la oras iar politia locala e rurala, nici ei nu stiu cu ce se ocupa, au de lucru cand mai fura unu ceva gaini sau porumb pentru fiert.

Legea la tara o face primarul, politistul si cu popa.

Daca primii doi nu se implica apelati la ultimul sa sfinteasca haznaua si in mod sigur nu va pute la vara.

Avand in vedere ca este afectata sanatatea publica puteti sesiza, asa cum a spus si dl Adama Grecu, autoritatile locale si judetene, primaria si Directia de sanatate publica judeteana. Politia locala nu cred ca se va implica, va trimite la plimbare pe motiv ca nu intra in atributiile ei sa verifice si sa oblige cetatenii sa isi goleasca fosele, ca sa ma exprim tehnic.

Iar vecinilor le puteti spune ca au obligatia sa participe la cheltuielile legate de intretinerea, repararea si exploatarea partilor comune.
In lipsa asociatiei de proprietari se aplica prevederile Codului civil privind co-proproprietatea fortata.

Art. 654_NCC
Cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune
(1) În lipsa unor prevederi legale sau înţelegeri contrare, fiecare coproprietar suportă cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune, în proporţie cu cota sa parte.
(2) Cu toate acestea, cheltuielile legate de părţile comune folosite exclusiv de către unii dintre coproprietari cad în sarcina acestora din urmă.

[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 19 Martie 2017
cyan, moderator
Sesizati oficial autoritatea de sanatate publica
cyan a scris:

asa cum a spus si dl Adama Grecu,

Rog un moderator sa corecteze in text numele dlui Grecu, tastatura este de vina#-o, nu de alta dar trebuie sa trimit mielul prin posta tocmai la Iasi si stim cu totii cum functioneaza posta romana! Ajunge dupa Paste.
multumesc tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: ... creedy creedy Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: In imobilul in care locuiesc (sunt 6 apartamente, fara Asociatie de proprietari), am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. locuiesc intr-un apartament a.n.l. mentionez ca anul ... Detonate Detonate Buna ziua. Locuiesc intr-un apartament A.N.L. Mentionez ca anul trecut am cumparat acest apartament in rate pe 25 ani. In luna decembrie a anului 2022 centrala ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis in bloc fara asociatie Acoperis22 Acoperis22 Buna ziua! Locuim intr-un bloc vechi ( rusesc) cu 2 apartamente pe etaj ( 6 in total pe scara, dintre care 2 la demisol). Nu avem asociatie de proprietari si ... (vezi toată discuția)