Revin cu intrebarea mea, cred ca nu am postat-o unde trebuie prima data...asociatia de proprietari .trebuie sa depuna declaratia 101? Si daca nu a depus 010 pentru mentiuni, se lasa cu amenda? Cine ar trebui sa stie aceste lucruri, firma care administreaza asociatia sau cenzorii asociatiei? Multumesc...
Pentru 2016 trebuia depusa
010 trebuia depus in decembrie 2016 sau ianuarie 2017
La reclamatia vreunui "binevoitor" sau la actiunea de control a ANAF-lui
Amenda era pentru nedepunere, nu pentru continut, mai ales ca este primul an cand se cere asa ceva la toate AP
Amandoi.
Va spun cum au stat lucrurile la sectorul 1. Pana pe data de 25 februarie 2017 trebuia depus formularul 101, ceea ce am si facut. Dar pentru a depune 101 trebuia sa existe luarea in evidenta ca platitor de impozit pe profit iar pentru raportarea pe 2016 trebuia ca 010 sa fie depus in prima parte a anului 2016. Nu 2017. A trecut o luna de la depunerea 010 cu intarziere si nu am primit inca nicio amenda iar 101 apare depus fara probleme.
De stiut ar trebui sa stie contabilul pentru ca acesta depune declaratii, desigur poate la dvs exista altcineva. Dar nu strica sa stie si altii si sa spuna ce trebuie facut. Eu cand am auzit de acest lucru mi-am luat raspunderea desi exista riscul sa platesc un numar destul de mare de amenzi la toate asociatiile de care ma ocup. Dar trebuia sa imi asum. Cred ca reputatia este mai importanta decat o amenda.