avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie imobil cu drept de abitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie imobil cu drept de abitatie

Buna ziua ,situatia este urmatoarea ,detin un imobil ,iar pt o camera din accest imobil,este instituit un drept de abitatie ,as dorii ca accest imobil sa il donez copilului meu care este minor 13 ani,se poate face accest lucru ,?accea clauza de abitatie se va transmite si in noul contract de donatie? eu as dorii sa nu mai fie transmisa ,ce pot face in accest sens? va multumesc pt raspunsuri.
ASta de[pinde de persoana care are dreptul de abitatie.
Scopul transmiterii unei proprietati unui minor care este? Pentru ca veti putea intrampina probleme in administrarea bunului.
sa inteleg ca la perfectarea actului de donatie am nevoie de semnatura celui care are accea clauza de abitatie? doresc sa fac acceasta donatie copilului meu ,deoarece intentionez sa ma casatoresc iar viitorul sot mai are 2 copii dintr-o casatorie anterioara ,cred ca se intelege dincolo de cuvinte,ce probleme as putea avea in administrare? va multumesc
nu se prea intelege; detaliati ...
E mai dificil sa grevati un imobil apartinand unui minor decat unui major.
Cat despre casatorie, nu vad ce schimba donatia, nu cred ca schimba mare lucru. E mai ieftin un testament. Mai puteti face o conventie matrimoniala. In plus, dreptul ala de abitatie chiar ca nu influienteaza cu nimic.
Cred ca incercati sa gasiti singura solutii juridice si e posibil sa gasiti una mai slaba decat daca nu ati cauta nicio solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita paula38 paula38 Buna ziua ,am nevoie urgent de un sfat,detin un imobil ,cu un drept de abitatie pt o camera,azi am primit o executare silita ,sa ii permit accesul in imobil ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie intre soti paula38 paula38 Buna ziua ,intrebarea mea este urmatoarea ,sunt casatorita,detin un imobil dinaintea casatoriei,as dorii sa donez accest imobil sotului meu,dar pt o camera din ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a locui intr-un imobil paula38 paula38 Buna ziua ,o persoana intr-un contract de vanzare cumparare si-a atribuit dreptul de a locui intr-o camera fara chirie din imobil,accest drept nu este inscris ... (vezi toată discuția)