avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executare silita

Buna ziua ,am nevoie urgent de un sfat,detin un imobil ,cu un drept de abitatie pt o camera,azi am primit o executare silita ,sa ii permit accesul in imobil accelei persoane,eu vreau sa vand accel imobil sotului,deoarece vrem sa divortam ,si copilul minor sa ramina in grija sotului,de accea vreau sa ii vand sau donez casa pentru siguranta copilului,tranzactia urmeaza sa o facem in cateva zile,as dorii sa stiu daca este vreo problema si daca actul de donatie sau vanzare-cumparare se poate ataca in instanta ,de cea care detine accel drept de abitatie sau de executorul judecatoresc
specific ca intre mine si sotul meu exista o conventie matrimoniala cu separare de bunuri.
daca fac acceasta tranzactie ,executorul imi mai poate imputa accele cheltuieli de executare?
ce este mai bine sa inchei o donatie,sau un contract de vanzare cumparare cu sotul meu?
la vanzarea intre soti ,pretul in cazul vanzarii ,mai exista?trebuie neaparat prin banca sau putem specifica ca a primit bani in mana?
daca nu pot vinde sotului ,as putea vinde altcuiva,?repet executorul ar putea contesta in instanta acceasta vanzare,?
am mare nevoie de sfaturi.va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 19:00, 1 Mai 2018
m-am ratacit in atatea intrebari!
dreptul de abitatie legal constituit este distinct de dreptul dvs de proprietate si se va transmite odata cu imobilul catre orice dobanditor subsecvent al acestuia (sot, copil, tert, nu conteaza)
executarea silita priveste strict exercitarea de catre beneficiarului abitatiei a dreptului sau de a avea acces si a locui in camera care ii apartine.
ma abtin de a comenta privind cheltuieli de executare pentru ca nu inteleg din ce provin. similar privind plata pretului pentru apartamentul bun propriu care pare sa faca parte din tranzactia mai larga asupra patrimoniului sotilor post divort, deci nu ar trebui sa existe problema de vanzare sau donatie.
Ultima modificare: Marți, 1 Mai 2018
CaraD, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a locui intr-un imobil paula38 paula38 Buna ziua ,o persoana intr-un contract de vanzare cumparare si-a atribuit dreptul de a locui intr-o camera fara chirie din imobil,accest drept nu este inscris ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,supun atentiei dvs un caz putin mai complicat si am ... paula38 paula38 Buna ziua ,supun atentiei dvs un caz putin mai complicat si am mare nevoie de sfaturi sau chiar un avocat care ma poate ajuta, situatia este urmatoarea,in ... (vezi toată discuția)
Abitatie viagera paula38 paula38 Buna ziua ,problema este urmatoarea ,bunicii cumpara o casa ,in contractul de V-C ,se specifica faptul ca numita,,,x,isi rezerva dreptul de a locui intr-o ... (vezi toată discuția)