avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical sau risc maternal?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical sau risc maternal?

Buna ziua, am si eu o intrebare la dvs. Sunt angajata la o firma care are 2 domenii de activitate. La prima firma sunt angajata cu norma intreaga,iar la cea dea doua firma sunt angajata cu 2 ore/zi. In 15 februarie am intrat in concediu medical pentru o sarcina cu probleme.Acum la sfarsitul lunii martie voi avea dreptul sa intru in concediu de risc maternal.Intrebarea mea este care dintre concedii m-ar avantaja pentru indemnizatia de crestere a copilului?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 22:01, 7 August 2018
Doar in cazul concediului de maternitate (cele 126 de zile calendaristice inainte si dupa nastere) se poate elibera certificatul medical retroactiv.
In cazul dvs., pentru starile de rau trebuie sa va prezentati in ziua respectiva la medicul de familie pentru consultatie si eventual pentru a primi un concediu medical. Sunati la cabinet si va intelegeti cum intrati in posesia certificatului.
Din pacate pentru situatia prezentata nu aveti ce face. Poate va trece angajatorul in concediu de odihna ca sa nu ramaneti cu nemotivat.
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de risc maternal cand angajata are 2 contracte de munca 20Andra20 20Andra20 O angajata are 2 contracte de munca: unul pe perioada nedeterminata si altul pe perioada determinata. Ramane insarcinata si la locul de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu medical timp partial lity lity Buna ziua, as dori un raspuns legat de urmatorea situatie, salariata cu contract de munca 6 ore / luna, functia de baza la alta societate, intra in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ct_apizal ct_apizal O angajat are 2 contracte de munca, unul ca profesor pe durata nedeterminata si altul ca expert intr-un proiect european-pe durata determinata. Cu data de 1 ... (vezi toată discuția)