avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorariu avocat pentru o plângere penală
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorariu avocat pentru o plângere penală

Buna. Am întrebat o cunoștință (avocat) dacă pot depune o plângere pentru tulburare de posesie și distrugere in numele mamei care nu este in tara. S-a oferit să facă plângerea, inițial pe numele meu, și după câteva luni mi-a cerut și datele mamei . E prea complicat că mama sa vina in tara pentru proces, așa că am renunțat. Acum, dacă nu o sa mai fie niciun proces, începătorul avocat vine și îmi percepe 700ron(pentru o"super plângere"). Fara un contract, fără să fi stabilit un onorariu (peste noapte s-a gândit că poate face un ban). Atât costa o plângere?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:16, 21 Martie 2017
As fi foarte recunoscătoare sa vad și alte păreri
Corect era sa incheie un contract de asistenta si reprezentare juridica. Astfel era si avocatul protejat si ar fi putut sa perceapa onorariul pentru timpul alocat redactarii plangerii. D.p.d.v. moral este corect ca avocatul sa fie platit pentru munca prestata - dar ar fi necesare si documente contabile. Incercati sa discutati cu acesta. Referitor la costul efectiv al unei actiuni, fiecare avocat are onorarii diferite.
Mulțumesc! Sunt total de acord cu ce ați spus. Ce nu mi se pare normal e să facă plângerea la insistențele lui (aveam nevoie doar de consiliere, și anume să-mi răspundă dacă am dreptul sa înaintez plângerea in numele mamei) și să stabilească onorariul după un an.
Depinde cine anume poseda bunul a carui posesie era tulburata. Mama e clar ca nu poseda, asa incat, in opinia mea, mama nu poate fi parte vatamata decat in situatii in care altcineva poseda pentru ea. Chiar si atunci, persoana care poseda pentru ea ar fi mai indreptatita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie andreianaa andreianaa mama mea a obtinut in 1997,printr-un act de donatie ,de la matusa ei o suprafata de teren,de 2500m.aceaste matusa a facut un testamet unui frate de-al ei in ... (vezi toată discuția)
Cum gasesc un avocat bun, in localitatea mea, pe o anume ramura? catalin2832 catalin2832 Nu am participat niciodata la un proces si nu ma prea ma pricep. As vrea sa va intreb, daca, la un moment dat am o problema si am nevoie de un avocat, cum fac ... (vezi toată discuția)
Cercetare penala emiliana emiliana 1.Daca am facut o plangere penala acum 3 luni, pot sa citesc declaratia data de parat? sau organul poate sa ma informeze ce a declarat paratul? 2. Am facut ... (vezi toată discuția)