avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cercetare penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cercetare penala


1.Daca am facut o plangere penala acum 3 luni, pot sa citesc declaratia data de parat? sau organul poate sa ma informeze ce a declarat paratul?
2. Am facut plangere pentru tulburare de posesie in luna noiembrie. In decembrie, acelasi cetatean a facut alte fapte pentru care am facut plangere pt. tulburare posesie, distrugere,furt, violare domiciliu.Politia doreste cumularea celor doua. E legal?
3. Este violare de domiciliu, fapta de a intra pe un teren pe care se afla amplasata o cladire in degradare pentru a fura caramizi?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: emiliana , utilizator 14:24, 2 Martie 2010
1. Nu are dreptul si nici obligatia de a va arata cele declarate de invinuit.
2. Nu cred ca este vorba de "cumulare" ci mai degraba de noi infractiuni concurente.
3. Incadrarea mi se pare corecta.
Va multumesc pentru raspunsuri
O sa aveti dreptul de a studia dosarul de urmarire penala daca o sa fiti chemat pentru a vi se aduce la cunostinta acuzatiile.
Poate fi violare de domiciliu dar poate fi si o tulburare de posesie , depinde de conditii de fapt, dar acuzatia ar trebui sa fie in primul rand de furt (de caramizi), distrugere, daca este proprietatea dvs.
Eu sunt reclamanta.
In luna noiembrie, individul a intrat pe proprietatea mea si a ocupat 484mp si a inceput imprejmuirea intregii proprietati care-mi apartine. Am facut plangere pentru tulburare de posesie, el a prezentat un contract de vanzare cumparare din anul 1993, dar care se referea la alt teren.
In luna decembrie a intrat iarasi, zile la rand si a daramat ziduri ale unei constructii dezafectate, o fosta moara. Am facut o noua plangere, pt. violare de domiciliu, tulburare posesie, furt, distrugere.
Primaria careia ii sesizasem faptul ca individul a construit gard la proprietatea mea si a daramat o constructie, tot pe proprietatea mea a verificat daca poseda autorizatie de constructie, respectiv daramare. Bineinteles ca nu avea, caci eu eram aceea care puteam sa cer asta.S-a facut o comisie formata din 2 politisti, secretar primarie, viceprimar, care au gasit caramizile sustrase in curtea lui si gardul. Acum in februarie, politistul a intrat in C.M. si noul politist m-a chemat pe mine, spunand ca nu exista nici un proces verbal intocmit si multe alte aberatii.Mi-a spus ca cerceteaza impreuna cele doua fapte si ca probabil ii va da o mica amenda. Ca individul a recunoscut ca terenul e al meu si chiar imi lasa liber si alt teren alaturat pe care l-a ocupat abuziv din anul 1993.
Incompetenta politistului a mers pana acolo, spunand ca titlul de proprietate este un act care nu dovedeste posesia terenului.
De asta v-am intrebat pe dumneavoastra.
Va multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model plangere impotriva actelor procurorului emiliana emiliana Am primit o rezolutie de NUP la o plangere impotriva unor persoane pt. fapte ca tulburare posesie, furt, distrugere,violare de domiciliu. Motivul a fost acela ... (vezi toată discuția)
Tulburare posesie ? ajutor va rog !!!! maxx33 maxx33 - acum 2 saptamani am cumparat un teren pe baza de procura. - totul ok , am facut actele notariale, l-am intabulat, verificat procura, pus pe rol, etc. - ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie ion04 ion04 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se poate da autorizatie de construire pentru demolarea unui gard despartitor si construirea altuia de catre vecinul meu ... (vezi toată discuția)