Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema intampinata.
Doresc sa achizitionez un apartament prin programul prima casa.
Apartamentul gasit are 2 propietari care au mostenit apartamentul de la mama lor decedata prin contract de vanzare cumparare facut punctual pe numele celor 2 copii ai dansei.
Unul dintre acesti propietari a mostenit apartamentul cand era casatorita dar intre timp a divortat.In urma divortului partajul a fost facut de catre judecatorie si exista document semnat de sotul propietarei din care reese ca nu mai are nici o pretentie trecuta sau viitoare.
exista vreo sansa ca dupa achizitionarea apartamentului sa ma trezesc cu pretentii din partea sotului. Dansii imi spun ca nu pot scoate cartea funciara datorita acestui motiv.
Apartamentul nu a fost mostenit, ci a fost vandut, dupa cum chiar d-voastra spuneti, de catre mama celor doi, cat aceasta era inca in viata. Daca ar fi fost mostenit, sotul mostenitoarei nu ar fi avut niciun drept asupra mostenirii. Dar asa, este mentionat in actul de vanzare-cumparare, casatorit fiind, la momentul vanzarii, cu unul dintre cumparatori.
Daca a fost facut partajul, nu aveti de ce sa va temeti de eventualele viitoare pretentii ale fostului sot al proprietarei.
Ori e mostenire, iar cei 2 copii au certificat de mostenitor. Iar cotele de 1/2 ale fiecaruia sunt bunuri proprii si nora/ginerele nu are nici o legatura.
Ori e vanzare si respectivii au contract de vanzare cumparare, iar cota de 1/2 al copilului casatorit este bun comun.
Din ce povestiti dvs ne regasim in a doua situatie.
Fiica respectiva trebuie sa prezinte hotararea judecatoresca de partaj, prin care cota de 1/2 i-a fost atribuita in totalitate. Adica la partaj sotul i-a lasat jumatatea din apartament.
Asta intereseaza. O eventuala declaratie a sotului o regasiti consemnata in cuprinsul hotararii judecatoresti.
Mostenire
AlMaria
Buna ziua,
Am si eu doua intrebari si v-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu cate un raspuns:
1. In 1997 a decedat bunicul meu. La aceea data tocmai ... (vezi toată discuția)