Bună ziua!
Am cumpărat un apartament în data de 3 martie 2017, vechiul proprietar are termen de eliberare a acestuia 10 aprilie 2017, termen menționat în contract. Am primit telefon cum că el nu intenționează să respecte termenul, pot să fac ce vreau dar el nu pleacă decât peste o lună. Noi locuim și lucram in strainatate, ne-am cumpărat deja bilete pentru perioada menționată, am plătit avans la o firmă de construcții petru renovarea apartamentului și nu putem amâna nici macar o săptămână deoarece și noi trebuie să predam vechea locuință la termenul stabilit, respectiv 10 aprilie. Cum pot proceda pe cale legală și cât mai curând posibil pentru a nu pierde mult timp atunci când voi ajunge în țară? E foarte important pentru noi să intrăm în posesia apartamentului la data stabilită având în vedere că suntem proprietari din data de 3 martie iar apartamentul a fost înregistrat imediat si la finanțe tot pe numele nostru??? Mulțumesc frumos, sper să mă puteți ajuta.
Mai mult ca sigur procedura prevazuta la art 1033-1044 din CPC este varianta juridica pt evacuare dar este foarte greu de spus cat ar putea sa dureze,sunt sanse mari sa nu se finalizeze pana la data precizata de dvs.Trimiteti o notificare in scris fostului proprietar prin care solicitati sa paraseasca imobilul la data convenita,macar pentru a avea probe in viitoarele demersuri juridice prin care puteti sa-i solicitati daune pt pierderile financiare suferite de dvs din vina lui.
Parerea mea ca pana pe 10 aprilie sunt slabe sansele sa-i evacuati. Notificati-i cat mai curand si incercati sa recuperati daunele de la ei. Contactati un avocat daca va grabiti atat, incercati sa-i chemati la o negociere poate inteleg ca e mai ieftin pentru ei o chirie decat sa ramana acolo.
Parasire domiciliu
radu 72
Buna ziua,am si eu o intrebare va rog in legatura cu o cerere de parasire domiciliu din partea proprietarului unui imobil: In urma pronuntarii divortului ... (vezi toată discuția)