avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imputernicire notariala pentru succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imputernicire notariala pentru succesiune

Unul din parinti a decedat si unul din mosternitorii legali a renuntat la cetatenia romana si e cetatean al altei tari. Mostenitorii ramasi in Romania au nevoie de imputernicire notariala de la mostenitorul din afara tarii pentru a face succesiunea. Cine poate crea o astfel de imputernicire care sa fie legala in Romania?
Este acceptabila o imputernicire in limba engleza tradusa si legalizata?
Ce documente trebuie prezentate la notar pentru a crea o imputernicire de succesiune?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:08, 20 Martie 2017
La Ambasada sau Consulat.
Daca persoana are pretentii la succesiune, poate trimite o procura prin care imputerniceste pe cineva sa il/o reprezinte la succesiune (trebuie copia certificatului de deces, actul de identitate, certificatul de nastere si casatorie, copie dupa actul de identitate al persoanei pe care o imputerniceste). Procura presupune ca ramane mostenitor alaturi de ceilalti, deci ori de cate ori veti dori sa dispuneti de bunuri, o sa aveti nevoie de procura.
Daca nu are nici o pretentie, poate trimite declaratie de renuntare, iar partea lui se va imparti in mod egal intre ceilalti mostenitori. Pentru declaratie trebuie actul de identitate, copie a certificatului de deces, certificatul de nastere si de casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru succesiune trimise prin ambasada carmencarmen carmencarmen locuiesc in alta tara,iar fratii mei in Romania Urmeaza sa facem succesiunea dupa ambii parinti decedati Eu nu pot veni in Romania pentru succesiune,ce acte ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire din partea copiilor aflati in strainatate mugurelu mugurelu Ion moare. La mostenire vin sotia si 3 copii dintr-o casatorie anterioara a acestuia. Un copil se afla in tara, doi in strainatate. Copii sunt de acord sa ... (vezi toată discuția)
Renuntare certificate mostenitor din 1987 dupa moartea tatalui so renuntare la succesiune say neacceptare a mostenirii dupa moartea mamei 1994(succesiune nedeschisa) Geta Nedelea Geta Nedelea Ma numesc Geta In 1987 am obtinut certificate de mostenitor EU,mama si fratele. In 1994 mama a murit si nu am deschis Inca succesiunea. Sunt in Canada si nu ... (vezi toată discuția)