avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire in caz de inundatie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire in caz de inundatie

Refuz plata despagubire in urma inundatiei provocate de masina de spalat.
In urma cu o luna in urma unei defectiuni temporare a masii de spalat apartamentul meu a fost inundat pe jumatate din suprafata. Cel mai probabil una dintre electrovaleve nu s-a mai inchis. Spun probabil pentru ca in acest moment masina functioneaza normal si nu am gasit nici un furtun spart. Cei de la generali refuza sa ma despagubeasca pe motiv ca defectiunea masii de spalat nu este inclusa in asigurare. Ei sustin ca doar instalatiile de apa sunt incluse cu toate ca nicaieri in conditii nu este definit clar ce cuprinde instalatia de apa. De asemenea nicaieri in excluderi nu precizeaza ca nu ar fi acoperite daunele provocate de elcrocasnice. Exista vre-o cale de a contesta deciza asiguratorului? Astept raspunsul lor oficial dupa care ma voi adresa ASF si ANPC.
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2017
vyo2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 09:49, 21 Martie 2017
Există căi de contestare a deciziei asigurătorului, dar consider că aveți șanse mici de reușită. În condițiile de asigurare, din ce relatați, ei au specificat ce riscuri acoperă polița, fără a detalia ce riscuri nu acoperă. Nefiind cuprinsă în riscurile acoperite, defectarea aparaturii electrocasnice urmată de inundație nu poate fi despăgubită decât ex-gratia.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare house la garanta maria tudorita maria tudorita Ziua buna, am cumparat o garsoniera cu credit imobiliar de la Alpha, cu asigurare de la Garanta. Asigurarea e obisnuita , zic eu, tip House. ieri m-a ... (vezi toată discuția)
Asigurarea pentru inundatii alex8001 alex8001 Buna ziua. Ma intereseaza o asemenea asigurare, dar nu in caz de calamitati. Vreau sa ma asigur pentru cazul in care vecinul ma inunda sau eu inund un vecin. ... (vezi toată discuția)
Am asigurare facultativă dar firma refuză să mă despăgubească pentru inundarea apartamentului. cărei autorități mă pot adresa? ContSters404753 ContSters404753 Pe langa asigurarea obligatorie PAD, am si asigurare facultativa pentru apartament la Groupama, pentru valoarea de de 150.000 euro, si platesc o suma destul ... (vezi toată discuția)