avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbarea actelor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbarea actelor

S-a efectuat vânzarea unui apartament , eu fiind cumparatorul . Întrebările sunt:
1. În cat timp în mod legal pot schimba titularul contractelor de la utilitati, dar și buletinul, fara a suporta consecințele penalizărilor?
2. La schimbarea titularului, trebuie să participe ambele părți?
3. Ce acte sunt necesare pentru a efectua aceste modificări?
Cel mai recent răspuns: anaavoncosmetics , utilizator 22:34, 20 Martie 2017
Având în vedere că am o experiență în această speță, îți spun următoarele:
În baza actului de proprietate al casei și CI poți încheia contracte cu toți furnizorii de utilități fara aprobarea fostului proprietar, care, de altfel, nu mai are nicio responsabilitate. Penalizări se percep numai pentru neplata facturii, nicidecum pentru contractele de furnizare, dar, atenție! Furnizorul are dreptul oricând să taie branșamentul pentru "fără abonament"
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc ! Dar să înțeleg că pot schimba oricând titularul contractelor ?
Mulțumesc foarte mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la utilitati - personale sau la bransament? Proprietar-cta Proprietar-cta O cladire in Constanta a fost inchiriat la o societate, si toate utilitatile au fost trecute pe numele lor. Apa, gaz si curent. Dupa 2-3 ani, chiriasii au ... (vezi toată discuția)
Dreptul asociatiei de proprietari de a opri utilitatile pentru neplata penalitatilor la intretinere kubolens kubolens Buna ziua, As vrea sa stiu daca Asociatia de Proprietari dintr-un imobil nou de locuinte are dreptul sa inchida apa si caldura pentru neplata penalitatilor ... (vezi toată discuția)
Clarificare "branşamentelor autorizate şi definitive" din legea 7 / 2020 semperfide semperfide Buna ziua, As dori o clarificare cu legatura la sintagma \"branşamentelor autorizate şi definitive\" din legea 7/2020 pentru ca sunt in proces de ... (vezi toată discuția)