avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensie alimentara

Buna seara,
Am divortat anul trecut, sentința de divorț dându-se in 20.04.2016.S a stabilit o pensie pentru copii de 175 lei ( 1/3 din salariul minim pe economie de atunci)( mentionez ca am 2 copii de 6 si 8 ani care stau cu mine), insa am deschis un nou proces prin care s-a stabilit ca pensia alimentara sa fie 1/3 din salariul minim pe economie, oricat s ar modifica acesta pe parcursul anilor.Fostul meu sot era obligat sa plateasca pensia pt copii din ianuarie 2016 (de cand am intentat eu divortul)pana in momentul actual, iar o data cu toate modificările salariului in timp, trebuia sa achite suma respectiva.Din pacate niciodata nu a achitat exact suma care trebuia platita ( am facut un cont la copii), ci mai putin;acum mi a spus ca nu va mai plati pensia copiilor, dar ca le va plati tot ce trebuie.Vreau sa mentionez ca el este plecat din tara si vine doar o data pe luna sau la 2 luni si nu vrea sa puna banii in cont copiilor.
Spune ti mi va rog, exista ceva lege care il absolva de plata pensiei alimentare, daca asa cum zice el le plateste "toate" copiilor ( ceea ce nu poate face avand in vedere ca e plecat).
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:05, 21 Martie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
dar ca le va plati tot ce trebuie

Si cand va face asta ?
Faceti-i o lista cu tot ce le trebuie..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara in anul 2015 am divortat, cum fostul sot a ... laura38038 laura38038 Pensie alimentara In anul 2015 am divortat, Cum fostul sot a adus adeverinta ca nu are venit s-a stabilit pensia alimentara la 175 de lei cu indexare de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara mariana1978 mariana1978 Buna ziua.In urma casatoriei am un copil de 8 ani si in 2010 am divortat de tatal copilului,pensia alimentara stabilindu-se la 1/4 din salariul minim pe ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara angeleny07 angeleny07 Buna seara.Sunt divorțată din anul. 2014 având doi copii minori cu custodie comuna dar dat fiind ca eu nu mai locuiesc cu ei trebuie sa le plătesc lunar o ... (vezi toată discuția)