avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara In anul 2015 am divortat, Cum fostul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara In anul 2015 am divortat, Cum fostul sot a ...

Pensie alimentara

In anul 2015 am divortat, Cum fostul sot a adus adeverinta ca nu are venit s-a stabilit pensia alimentara la 175 de lei cu indexare de drept trimestriala, in functie de rata inflatiei.

In acest caz tinand cont ca din 2015 pana azi salariu minim pe economie a crescut, trebuie sa solicit marirea sau ea s-a facut automat prin indexarea de drept?

Daca el nici acum nu are loc de munca legal ( a tot fost plecat pe dincolo din spusele parintilor lui si a politiei- este implicata ca este caz de violenta domestica) am sanse sa castig un proces de abandon de familie pentru neplata pensiei alimentare? mentionez ca el nu a platit niciodata pensia alimentara si desi a fost condamnat de 2 ori (9 luni de arest pentru incalcarea ordinelor de restrictie si 1800 de lei amenda penala pentru amenintare) tot nu ma lasa in pace si ma terorizeaza. Am liniste doar cand e in arest. mentionez ca sub amenintarea de puscarie el a platit amenda de 1800 de lei si cred ca acum e in curs sa mai achite o amenda penala de 6000 de lei. Deci as putea dovedi reaua intentie.
nu am facut nimic pana acum pentru ca am apreciat linistea care am avut-o cat a fost arestat sau ocupat sa faca rost de bani ca sa nu faca puscarie. Interesul meu nu este legat de acei bani (chiar daca este un drept garantat de lege) ci pur si simplu sa fiu sa fim lasati in pace.

Cel mai recent răspuns: danielbrinzei111@yahoo.com , utilizator 22:42, 27 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pasul 1: Demarați executarea silită pentru plata pensiei de întreținere restantă pentru ultimii 3 ani.
Pasul 2: Formulați o cerere de majorare a pensiei de întreținere.
Pasul 3: Formulați o plângere penală pentru abandon de familie.
As demara executare silita dar nu am pe ce ca nu are nimic pe numele lui si " nici nu vrea sa munceasca" citat dupa vorbele tatalui lui.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci faceți o plângere penală.
Bună seara am și eu problema cu o construcție noua care se face în spatele casei mele adică sa lipit cu pereții de casa mea fără sa ceara un acord sau alt ceva plus de asta început sa apară fisuri am făcut poze ce pot face

Adrian ALBU a scris:

Atunci faceți o plângere penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgenta-neplata pensie Emilia87 Emilia87 buna ziua ,as avea nevoie de un sfat urgent sora mea e divortata cu 2 copii si copii sant la fostu sot platea pensie alimentara a ramas fara servici e in ... (vezi toată discuția)
Executare pt. pensie de intretinere alebia alebia Buna am si eu o intrebare. Daca o persoana care trebuie sa plateasca pensie alimentara nu a platit dar nu se afla in tara si nu ii este cunoscuta adresa unde ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie. când se formulează plângerea penală? Monica1606 Monica1606 Buna Ziua!am divortat in februarie 2016 si pana in ianuarie 2017 fostul sot nu a platit pensie alimentara,am facut plangere pe ala si dupa 6luni primesc prin ... (vezi toată discuția)