avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... executare pt. pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

executare pt. pensie de intretinere

Buna am si eu o intrebare. Daca o persoana care trebuie sa plateasca pensie alimentara nu a platit dar nu se afla in tara si nu ii este cunoscuta adresa unde se afla cum poate fi gasit pt a-si plati datoria, cam cat timp dureaza, cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:09, 24 Iunie 2010
1. se poate formula plangere penala " art. 305 C.pen - abandon de familie" caz in care organele de cercetare penala vor demara investigatiile pentru a indentifica si gasi persoana.
2. conditia este sa nu fi platit pensia alimentara pe o perioada ce depaseste 2 luni consecutiv, sa nu se afle in imposibilitate de plata - sa fie somer, infractiunea de abandon de familie are la baza "reaua credinta"
3. procedura de durata dar sigura.
daca are bunuri in romania, pot fi executate silit.
nu cred ca faceti ceva cu plangerea, cat nu-i cunoasteti adresa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara danutza_s danutza_s Buna ziua, Eu sunt divortata de un an si jumatate(1 copil in intretinere),iar pensia alimentara o vad numai daca tatal copilului doreste sa-l vada(1 ... (vezi toată discuția)
Pensie neplatita danademeter danademeter am divortat si am 3 copii ,fostul sot nu da pensie alimentara copiilor.eu mam recasatorit si baietii au ramas cu parintii mei ,au 18 ,respectiv 17 ani .il pot ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara buiavasi buiavasi buna ziua! as dori sa imi dati si mie un model de sesizare penala pt neplata pensiei alimentare si sa imi spuneti unde trebuie depusa multumesc! (vezi toată discuția)