Buna seara,Am achizitionat un apartament intr-un bloc cu sase aprtente prin programul prima casa,cand l-am achizitionat avea mansarda intabulata dar nu era autorizata,si nu era amenajata pentru a fi locuita,la cateva luni dupa cumpararea acestui apartament dezvoltatorul ne-a spus sa mergem la
notar sa dam o declaratie de care avea nevoie pentru autorizarea acestei mansarde,insa noi am fost nevoiti sa cerem acordul bancii si al fondului de garantare,aceste doua institutii nu au fost de acord deoarece detinem cota parte in acest imobil sau ceva de genul,noi nu am inteles exact,intrebarea este daca are dreptul sa faca modificari si sa o autorizeze fara acordul nostru(al fondului de garantare),ne afecteaza in vreun fel pe noi?are vreo legatura acea cota parte despre care se vorbea in documentul in care nu ni s-a dat acordul?multumesc
Constructorul nu are autoritatea si competenta sa intervina neautoriat asupra partii comune din imobil-in situatia in care nu detine acordul notarial individual al tututror proprietarilor prin care acestia sa fie de acord sa instraineze cota parte ce le revine din partea comuna de imobil
In conditiile in care dv ati achizitionat bunul imobil prin programul prima casa ,fiind implicate banca creditor si fondul de garantare,urmeaza ca solutionarea autorizarii modificarilor la imobilul de locuit in comun sa se dispuna de catre instanta de judecata