avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare Certificat Mostenitor referitor la un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare Certificat Mostenitor referitor la un teren detinut anterior casatoriei

Sotia supravietuitoare mosteneste bunurile obtinute in timpul casatoriei . Se poate modifica CM prin scoaterea sotiei de la mostenirea unui teren detinut anterior casatoriei ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:40, 21 Martie 2017
Nu. Potrivit legii, sotia are dreptul ca cota de 1/4 din bunuri, indiferent ca sunt dobandite de defunct anterior casatoriei sau ca sunt bunuri comune (caz in care cota de 1/4 se aplica din jumatatea sotului decedat, la care se adauga jumatatea de drept a sotiei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire in comunitate de bunuri Sineu Sineu Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea : in timpul casatoriei am cumparat impreuna (regim matrimonial de comunitate de bunuri). Nu avem copii in aceasta ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu mama vitregă. care sunt cotele moștenitorilor? Istvan.S Istvan.S Bună. A murit socru care avea 3 copii (din prima căsnicie ) și nevasta care este mama vitregă a copiilor (nevastă din a doua căsnicie). Socru a dobândit ... (vezi toată discuția)
Situație complicată într-o succesiune. Îmi puteți explica drepturile fiecărei părți? tomyblue tomyblue Buna seara, as dori sa aflu care este cota de mostenire a acestor 2 parti (cred ca in cazul sotiei ea are dreptul la cota parte a ceea ce s-a facut din ... (vezi toată discuția)