avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare terenuri

Un teren cu vegetatie forestiera a fost retrocedat persoanei X. La punerea in posesie s-au identificat si marcat pe teren limitele de proprietate si s-a facut o schita. Pe Procesul verbal de punere in posesie/Schita/Titlul de proprietate apar datele de identificare ale amenajamentelor silvice (UA, UP) corespunzatoare acelei perioade.
Persoana X intabuleaza terenul in baza unei schite cadastrale in coordonate Stereo 70 si vinde terenul familiei Y. La decesul sotului se face succesiunea la notar si mostenitorii raman proprietari in indiviziune timp de 7 ani. Pe toata aceasta perioada se plateste impozit si paza pentru padure.
Pentru iesirea din indiviziune se apeleaza la o firma de cadastru si.... surpriza!
Terenul nu este corect pozitionat pe hartile cadastrale, s-a trecut la alt sistem de coordonate ... bla, bla, bla, La repozitionare, daca se folosesc limitele trasate pe teren atunci nu mai corespunde UA/UP deci, nu se poate.
Daca se incadreaza in UA/UP, atunci se suprapune peste terenul pe care vecinul il stapaneste de peste 15 ani tot in baza unei retrocedari.
Mostenitorii se adreseaza primariei, care le raspunde ca problema trebuie rezolvata la cadastru, deoarece terenul este intabulat.
Avocatul angajat si platit tergiverseaza orice actiune. A reluat demersurile deja facute: adresa Primarie, solicitare la Oficiul de Cadastru (pentru toate a fost nevoie sa platim suplimentar diverse taxe) si acum ne trimite sa platim din nou unei firme pentru realizarea cadastrului.Ca si cum nu l-am platit si nu de aici am plecat. Dupa 6 luni ne intoarcem la momentul 0, poate ne plictisim si renuntam.
Chiar nu exista solutii pentru astfel de probleme? Vom ramane sa platim noi si urmasii urmasilor paza si impozit pentru o padure pe care vecinii au taiat-o de mult?
Cel mai recent răspuns: indignat , utilizator 23:54, 29 Martie 2017
Din pacate trebuie sa refaceti cadastrul . Este culpa autoritatilor si nu sunteti singurul in aceasta situatie.
Refacem cadastrul și stapânim în acte terenul pe care în fapt îl folosește altcineva? Pentru ca și vecinul are titlu de proprietate acolo. Cum rezolvâm suprapunerea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastrare teren forestier - probleme cu primaria stanescu2 stanescu2 Buna seara, In data de 15.12.2017 am primit pe adresa mea de domiciliu din Bucuresti o notificarea prin care mi se aducea la cunostinta faptul ca Primaria ... (vezi toată discuția)
Coordonate stereo 70 suprapuse cu alt imobil in eterra tutanflo tutanflo Buna ziua, Am cumparat de curand 5000 m2 teren extravilan, trecand prin toate avizele necesare vanzarii-cumpararii conform Legii 17/2014, obtinand inclusiv ... (vezi toată discuția)
Coordonatele stereo ale unui teren, conform actului cadastral, nu sunt recunoscute la delimitarea "cu ruleta a unui teren cumparat Dragnea Ioan Dragnea Ioan Am cumparat un teren, cu acte cadastrale in regula, cu coordonate stereo insa la punerea in posesie vanzatorul a facut o delimitare cu ruleta luand un ... (vezi toată discuția)