avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare scoala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare scoala

Conform Legii Invatamantului - L84/1995:
"ART. 158
(1) In invatamantul preuniversitar formatiunile de studiu cuprind grupe, clase sau ani de studiu, dupa cum urmeaza:
a) grupa cuprinde in medie 15 prescolari sau elevi, dar nu mai putin de 10 si nu mai mult de 20; prin exceptie, inspectoratul scolar poate aproba grupe cuprinzand cel putin 7 prescolari sau elevi"
Intrebare: Ce alternative exista in cazul in care in acest an scolar nu exista numarul minim de prescolari, pentru a nu desfiinta scoala?exista sansa blocarii postului?care este procedura in acest sens?
Mentionez faptul ca e vorba d estructura unei scoli, dintr-un sat, iar ideea desfiintarii definitive afecteaza oarecum cultura comunitatii.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: haifa , utilizator 16:59, 16 Septembrie 2009
Depinde de decizia Inspectoratului Scolar Judetean daca se va desfiinta sau nu acea scoala.
freeelis a scris:

Depinde de decizia Inspectoratului Scolar Judetean daca se va desfiinta sau nu acea scoala.

Sincer, nu prea am incredere in decizia lor, mai exact in obiectivismul lor. Acum se vaneaza orice post desfiintat pentru a se infiinta altele pe contul lor.
As fi interesata sa ma consilieze un jurist de pe langa un ISJ. Este cineva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare decizie consiliul de administratie al unei scoli baikomarilena baikomarilena Eu si colega mea am fost puse in fata unei hotarari a consiliului de administratie al scolii care prevede ca de la 1 septembrie 2011 se reduce un post de ... (vezi toată discuția)
Nr.de elevi intr-o clasa bohumil bohumil Buna ziua As dori sa stiu care este nr. max.de elevi dintr-o clasa gimnaziala,conform legii invatamantului.Cui pot sa-ma adresez daca nu se respecta aceasta ... (vezi toată discuția)
Restrangere de activitate viragestavasz viragestavasz Lucrez la o scoala gimnaziala ca profesor in invatamant primar.Va fi restrangere de activitate, deoarece nu vor fi suficienti elevi pentru doua posturi.Colega ... (vezi toată discuția)