avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Atacare decizie consiliul de administratie al unei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Atacare decizie consiliul de administratie al unei scoli

Eu si colega mea am fost puse in fata unei hotarari a consiliului de administratie al scolii care prevede ca de la 1 septembrie 2011 se reduce un post de educatoare la gradinita la care lucram deoarece nu ajung banii pentru salarii.Noi am vrea sa atacam aceasta decizie deoarece consideram ca este nefondata din urmatarele motive:
- In legea invatamantului se precizeaza ca in mediul rural o grupa de copii trebui sa aiba inscrisi in medie 15 prescolari, dar nu mai putin de 10 si nu mai mult de 20 copii.In gradinita in care lucrez vor fi inscrisi si anul viitor 34 de prescolari, fapt pentru care nu vedem legala desfintarea unui post .
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 00:20, 2 Februarie 2011
Sunteti titulara in invatamant???Pai nu aveau dreptul si v-ati gandit acum???
Da sunt titulara si am 15 ani lucrati in invatamant, iar decizia a fost data in sedinta de ieri fara a fi votata in prealabil in consiliul profesoral.
Art. 86.(7) Consiliul de administratie
a) adopta proiectul de buget si avizeaza executiaa bugetara la nivelul unitatii de
invatamant;
b) aproba planul de dezvoltare institutionala elaborat de directorul unitatii de
invatamant;
DAR
Art. 53. in invatamantul preuniversitar preuniversitar, formatiunile de studiu cuprind grupe, clase sau ani de studiu, dupa cum urmeaza:

b) invatamantul prescolar: grupa cuprinde in medie 15 prescolari, dar nu mai putin de 10 si nu mai mult de 20;
Contestati decizia la ISJ. Chiar daca finantarea este per elev/prescolar, scoala va reusi sa mentina grupele, desi e posibil sa aveti salariile diminuate.
Totusi, treaba directorului si a CA este sa aduca bani, nu sa desfiinteze posturi. Daca nu sunt capabili sa aduca bani, sa plece...
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
elena138, utilizator
Ei zic ca de aceea sunt obligati sa ia aceasta masura deoarece trezoreria ar fi diminuat cu 0.32 suma totala care trebuia sa fie alocata conform finantarii per elev.Scoala are cca 320 de copii din care 110 prescolari,106 elevi in invatamantul primar si vreo 90 in cel gimnazial. De asemenea inteleg ca acesti bani vin pe nivele de invatamant iar noi educatoarele si invatatorii avem mai multi copii, la ciclul gimnazial e mai problematic
Finantarea vine pe total elevi.
Totusi, daca problemele nu sunt la dv., cu atat mai putin se justifica restrangerea la prescolar.

Alte discuții în legătură

Desfiintare scoala haifa haifa Conform Legii Invatamantului - L84/1995: \"ART. 158 (1) In invatamantul preuniversitar formatiunile de studiu cuprind grupe, clase sau ani de studiu, dupa ... (vezi toată discuția)
Sunt normele ministerului sanatatii imperative? Radamante Radamante Ordinul Ministerului Sanatati -nr.1955/1995 Art. 5 (1)Numarul maxim de copii admisi la o grupa în unitatile de anteprescolari si prescolari sau într-o ... (vezi toată discuția)
Restrangere de activitate viragestavasz viragestavasz Lucrez la o scoala gimnaziala ca profesor in invatamant primar.Va fi restrangere de activitate, deoarece nu vor fi suficienti elevi pentru doua posturi.Colega ... (vezi toată discuția)