Este o realitate care nu poate fi ignorata, ca debransarile de la termoficare, produc un mare dezechilibru in condominium, care asa a fost dimensionat. Oricum, ar trebui sa suportati cheltuielile cu instalatiile comune (consumuri si intretinere, fiind si dvs. proprietar cu cota parte). Am exemplu in blocul pe care il administrez, in plina iarna costul unitar este max.3.15lei/mp util, respectiv 189lei pt.apartament de 60mp, la un minimum de 26 grade, pe cand unicul apartament debransat din blocul de 66 apartamente, plateste peste 700lei numai gazul !!!!
De mentionat, in Bucuresti energia termica pt. locuinte este subventionata cca 42% !
Apoi, investitia (CT, tevaraie, corpuri de incalzit, diverse dispozitive de siguranta obligatorii, gaurit pereti si un paienjenis de tevi care traverseaza casa), verificarile si reviziile obligatorii iti golesc bugetul cel mai optimist.
Fiul nostru a achizitionat un apartament dotat de vechiul proprietar cu CT, iar costurile lunare (nu investitia!)sunt cu min .30%mai mari pe unitatea de calcul : energie termica pt. incalzire/mp( la max.20 grade, ca fac economie sa-si achite ratele lunare si energie termica /mc de apa calda.
Costurile de debransare, proiect, aprobari gaze, coloana de gaze, redimensionata, daca este cazul, eventualele discutiile cu vecinii, care vor fi afectati de debransarea dvs., nu se amortizeaza niciodata. Dar in primul rand:confortul termic, nu se compara. Este o moda care " face multe victime inocente (citeste: neinformate+naive)".
In afara de calea legala exista...calea legala. Legal este si refuzul justificat al asociatiei, daca-l face in scris, la cererea dvs.tot in scris, bineinteles. Urmeaza apoi, daca nu sunteti multumit de raspunsul asociatiei, judecatoria ca solutie, si asta tot legala.
Ar fi bine sa nu mai solicitati solutii...in afara de calea legala, cel putin pe acest forum.