avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centrala apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centrala apartament

Buna ziua,
As avea nevoie de niste sfaturi, va rog. Avem un apartament luat prin prima casa si dorim sa montam centrala de apartament in conditiile in care alte 4 familii detin una. Asociatia refuza sa ne dea acordul. Ce este de facut in cazul acesta. Multumesc!
Cum justifica asociatia refuzul acordului ptr montarea CT?
Puteti apela la instanta de judecata in conditiile in care si alti proprietari detin CT.
Administratorul ne a spus verbal ca pur si simplu nu vrea el. Alta varianta in afara de calea legala nu exista?
Este o realitate care nu poate fi ignorata, ca debransarile de la termoficare, produc un mare dezechilibru in condominium, care asa a fost dimensionat. Oricum, ar trebui sa suportati cheltuielile cu instalatiile comune (consumuri si intretinere, fiind si dvs. proprietar cu cota parte). Am exemplu in blocul pe care il administrez, in plina iarna costul unitar este max.3.15lei/mp util, respectiv 189lei pt.apartament de 60mp, la un minimum de 26 grade, pe cand unicul apartament debransat din blocul de 66 apartamente, plateste peste 700lei numai gazul !!!!
De mentionat, in Bucuresti energia termica pt. locuinte este subventionata cca 42% !
Apoi, investitia (CT, tevaraie, corpuri de incalzit, diverse dispozitive de siguranta obligatorii, gaurit pereti si un paienjenis de tevi care traverseaza casa), verificarile si reviziile obligatorii iti golesc bugetul cel mai optimist.
Fiul nostru a achizitionat un apartament dotat de vechiul proprietar cu CT, iar costurile lunare (nu investitia!)sunt cu min .30%mai mari pe unitatea de calcul : energie termica pt. incalzire/mp( la max.20 grade, ca fac economie sa-si achite ratele lunare si energie termica /mc de apa calda.
Costurile de debransare, proiect, aprobari gaze, coloana de gaze, redimensionata, daca este cazul, eventualele discutiile cu vecinii, care vor fi afectati de debransarea dvs., nu se amortizeaza niciodata. Dar in primul rand:confortul termic, nu se compara. Este o moda care " face multe victime inocente (citeste: neinformate+naive)".
Ultima modificare: Marți, 21 Martie 2017
dan_crihan, utilizator
Nu doresc sa intru in polemici. Avem locatari deja in bloc care detin centrala si costurile difera cu mult de suma pe care dvs ati mentionat-o. Plus ca parintii mei detin centrala in apartamentul lor si cunosc costurile. Ma intereseaza ce alta varianta este de urmat pentru a obtine okul asociatiei - in afara de calea legala. Va multumesc!

In afara de calea legala exista...calea legala. Legal este si refuzul justificat al asociatiei, daca-l face in scris, la cererea dvs.tot in scris, bineinteles. Urmeaza apoi, daca nu sunteti multumit de raspunsul asociatiei, judecatoria ca solutie, si asta tot legala.
Ar fi bine sa nu mai solicitati solutii...in afara de calea legala, cel putin pe acest forum.

Alte discuții în legătură

Rebransare si renuntare la contoare apa calda ewe ewe Buna ziua, In cadrul asociatiei avem un apartament care este debransat de la energia termica de prin 2000, cand cu o simpla cerere la societatea de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Repartitoare caldura + sistem pausal flavius1990 flavius1990 Buna ziua, Stau impreuna cu mama intr-un apartament cu 3 camere intr-un bloc cu 2 scari. Problema mea este urmatoarea: In urma cu aproximativ 7 ani s-a ... (vezi toată discuția)