avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu pentru analize sarcina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu pentru analize sarcina

buna ziua. va rog sa imi spuneti care este procedura prin care se pot obtine cele 1 sau 2 zile lunare de concediu pentru a efectua investigatii de sarcina. multumesc
Cel mai recent răspuns: Oana_Pascu , utilizator 17:07, 22 Martie 2017
Buna ziua,

Conform OUG 96/2003, art. 2, alin. f: "dispensa pentru consultaţii prenatale reprezintă un număr de ore libere plătite salariatei de către angajator, pe durata programului normal de lucru, pentru efectuarea consultaţiilor şi examenelor prenatale pe baza recomandării medicului de familie sau a medicului specialist" si art. 15 "angajatorii au obligaţia de a acorda salariatelor gravide dispensă pentru consultaţii prenatale în limita a maximum 16 ore pe lună, în condiţiile prevăzute la art. 2 lit. f), în cazul în care investigaţiile se pot efectua numai în timpul programului de lucru, fără diminuarea drepturilor salariale"

In acest sens, intorcmiti si depuneti la angajator o cerere in care sa solicitati "acordarea, in temeiul OUG nr. 98/2003, art. 15, acordarea, in data de zz.ll.aaaa, a unui numar de x ore pentru efectuarea consultatiilor prenatale conform protocolului recomandat de catre medicul specialist/ de medicina de familie in trimiterea nr. (daca exista) din data de zz.ll.aaaa. In sprijinul solicitarii mele va anexez in copie documentul eliberat de catre medicul de medicina de familie/ medicul specialist."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu in perioada sarcinii alina84mrc alina84mrc Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la concediile medicale in perioada sarcinii. Am inteles ca se pot lua cate 10 zile lunar de concediu medical.Ceea ce ... (vezi toată discuția)
Dispensa de 16 ore lunar pentru consultatii pre-natale pentru angajatele gravide imosoft imosoft Buna ziua, Am niste intrebari legate de dispensa de 16 ore lunar pentru consultatii pre-natale, in cazul in care investigatiile se pot efectua numai in ... (vezi toată discuția)
Gravida-drept la ore libere platite loredanaelena loredanaelena buna ziua va rog sa-mi spuneti ca articol prevede ca o gravida poate beneficia de ore libere platite(16 ore /luna). multumesc (vezi toată discuția)