avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Confirmare NUP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Confirmare NUP

Buna ziua,

Cam acum 9 luni, cineva mi-a facut o plangere penala pt lasarea in dificultate a unei persoane aflate la nevoie si acum mi-a venit de la Parchet o ORDONANTA DE CLASARE in care scrie: DISPUN CLASAREA CAUZEI PRIVIND PLANGEREA
si apoi am si un referat AL PROPUNERII DE CLASARE.
Asta este de bine, adica nu este mentionat niciun proces in instanta sau ceva similar, ma mai pot astepta la ceva pe viitor?
Nu ar trebui să mai existe niciun motiv de îngrijorare pentru dvs. din moment ce a fost emisă o Ordonanță de clasare a cauzei.
Mai aveți și la instanta judecata pentru confirmarea soluției parchetului.
Va verifica și instanta.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Mai aveți și la instanta judecata pentru confirmarea soluției parchetului.
Va verifica și instanta.


Ordonanta prin care s-a dispus clasarea, nu se transmite spre confirmare judecătorului de cameră preliminara, cred ca v-a derutat titlul topicului. :)
Deci ar mai trebui sa fie confirmata de cineva aceasta ordonanta, mai trebuie sa imi vina ceva sau s-a terminat?
Nu s-a terminat inca, se poate depune plangere impotriva ordonantei de clasare in 20 de zile de la comunicare la procurorul ierarhic superior si dupa, daca solutia se mentine, la judecatorul de camera preliminara, cititi art.336 si urm.c.p.p.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta clasare Agripina1 Agripina1 am o plangere penala la care am primit raspuns de clasare ce pot face acum plangerela prim procuror sau direct in instanta (vezi toată discuția)
Orodonanta de clasare Sever Simion Sever Simion Am primit o ordonanta de clasare a plangerii penale intocmita de mine ca parte vatamata. In cuprinsul ei sunt multe minciuni si sursa lor este sectia de ... (vezi toată discuția)
Plangere împotriva ordonanței de renunțare la urmărirea penală Laelia Laelia Am formulat o plângere împotriva Ordonanței de renunțare la urmărea penală în temeiul art 339 (4) Cpp. iar soluția prim-procurorului a fost de ... (vezi toată discuția)