buna ziua tin sa va multumesc anticipat pt rasp pe care o sa mi le oferiti, sunt studenta la drept si am fost intrebata de un amic de o problema insa nu stiu sigur cu ce am deaface...sa incepem: mi-a spus k el are un dosar penal prin care a primit 5 ani cu suspendare....nu prea am inteles mare lucru de la el insa el este nedumerit pt k este plecat de 2 ani aproape din tara si parintii lui s-au trezit in in decursul verii acestea a mai comis 3 infractiuni...el nefiind in tara iar acestea le-ar fi facut in tara:) adik a furat dar nu e in tara:) mi se pare o aberatie...el insa este speriat deoarece a mai avut probleme cu legea si mi-a mai spus k sunt martori care au declarat k el a comis infractiunea....si a primit o cerere de aducere in judecata....este posibil? sa i se intample ceva atat timp kat el nu e in tara? doar pt k sunt niste declaratii mincinoase? si din cauza k are coada? multumesc astept un rsp
atata timp cat prietenul tau face dovada ca la momentul comiterii acelor infractiuni era plecat din tara...nu are pentru ce sa-si faca griji. cum adca a primit o cerere de aducere in judecata?.....deci trebuia sa fie pus sub acuzare, sa i se ia o declaratie..sa fie citat etc, e o intreaga procedura , dar repet....dc el dovedeste ca a fost plecat din tara in mometul in care se sustine k el ar fi savarsit infractiuni..atunci totul se rezolva
multumesc mult:) insa cum poate face dovada? presupun k exista iesirea din tara nu? pe undeva? chiar daca poti iesi doar cu buletinul nu? nu am plecat din tara si nu stiu cum e:)
Hmmm...de ce nu sunteti atenti cand dati raspuns la mesajele de pe forum...acum fara rautate....din cate am inteles de la dra ,baiatul asta a primit cinci ani cu suspendare pentru o infractiune....eu cred ca se invarte undeva intre talharie si furt.....asta ramane sa fie sau nu confirmata...a plecat din tara tocmai pentru a se sustrage de la executarea pedepsei....deci....cum poate sa vina acum sa faca dovada faptului ca nu el a savarsit infractiunile atat timp cat el a nerespectat masurile luate de instanta....???Dovada o face numai daca se va prezenta la organul judiciar care a emis primul mandat de arestare pentru prima infractiune si numai daca se va intoarce sa isi execute pedeapsa pentru prima fapta savarsita....sub acest aspect,daca a fost chemat in judecata si pentru celelalte infractiuni,cum de altfel fata precizeaza in mesaj,faptele se vor corobora,,,,mai exact,se supun procedurii de conexare dinc adrul prorogarii de competenta cu privire la calitatea persoanei,iar in cadrul cercetarilor asupra fondului pentru ultimele infractiuni,va putea sa probeze daca este sau vinovat de savarsirea celorlalte fapte....deci.....atat timp cat exista deja o pedeapsa care nu a fost executata datorita faptului ca el a plecat din tara si s-a sustras executarii pedepsei fie ea chiar si cu suspendare,cu siguranta va fi destul de greu sa probeze in libertate faptul ca nu el este cel care a savarsit faptele ulterioare....lucrul este posibil dar numai cu intoarcerea lui in tara,prezentarea la organul judiciar care a dispus condamnarea cu suspendare,si in timpul executarii acesteia,daca nu a operat prescriptia executarii pedepsei,sa incrce sa isi dovedeasca nevinovatia pentru celelalte fapte de care este acuzat....
acuma depinde in ce tara a fost.....
dovada o poate face prin orice mijloc de proba, de ex...dc a muncit...poate avea contract de munca, martori care pot declara k el a fost plecat, oricum mi se pare cam cusuta cu ata aceasta situatie, dc are citatie pt a merge la judecatorie sau trib..sa mearga...sa vada care este situatia exacta, i se poate oferi un avocat din oficiu....
nici eu nu stiu prea multe pt k nu mi-a explicat in termeni judiciari....am inteles k a facut inchisoare si ca a iesit cu suspendare....sau k i-a ramas coada....si apoi a plecat...si in lipsa lui....au aparut inca 3 dosare....